Business & Finance Σάββατο 19/12/2020, 07:33
ΗΠΑ

Αποφεύχθηκε για την ώρα το «λουκέτο» στο αμερικανικό κράτος

Αποφεύχθηκε για την ώρα το «λουκέτο» στο αμερικανικό κράτος

Νομοσχέδιο το οποίο δίνει «γέφυρα» δύο ημερών στη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους υπέγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ουσιαστικά αποτρέποντας το λεγόμενο «government shutdown», δηλαδή το λουκέτο του αμερικανικού κράτους. Το μέτρο κρίθηκε αναγκαίο, καθώς οι βουλευτές διαπραγματεύονται το ύψους 900 δισ. δολαρίων πακέτο μέτρων για τον κορωνοϊό, ως μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος κρατικών δαπανών συνολικού ύψους 1,4 τρισ. δολαρίων. 

Λίγες ώρες πριν λήξει η χρηματοδότηση του αμερικανικού κράτους, η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία έδωσαν στους ηγέτες του Κογκρέσου περισσότερο χρόνο για να πετύχουν μία διακομματική συμφωνία για το πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας. 

Ο Τραμπ υπέγραψε το νόμο το βράδυ της Παρασκευής, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, αφήνοντας τους βουλευτές με μία νέα διορία για την επίτευξη συμφωνίας, έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο χρόνια, το πολιτικό αδιέξοδο είχε οδηγήσει σε ένα shutdown που κράτησε 35 ημέρες. 

Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί διαπραγματεύονται έντονα τα μέτρα που θα μπουν στο πακέτο για τον κορωνοϊό, την ώρα που η πανδημία σκοτώνει περισσότερους από 3.000 Αμερικανούς την ημέρα. Με τη στήριξη του Τραμπ και του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν έχουν κάνει κάποια πρόοδο, όμως οι διαφορές παραμένουν. 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News