Business & Finance Τρίτη 5/04/2022, 16:06
BUSINESS & FINANCE

Στο διοικητικό συμβούλιο του Twitter o Elon Musk

Στο διοικητικό συμβούλιο του Twitter o Elon Musk

Στο διοικητικό συμβούλιο του Twitter θα μπει ο Elon Musk, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση ότι αγόρασε το μεγαλύτερο μερίδιο (9,2%) στην εταιρεία social media.

O διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Παράγκ Αγκραουάλ, καλωσόρισε τον Μασκ στο Δ.Σ. του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Σε tweet του έγραψε ότι το αφεντικό της Tesla θα είναι μια άξια προσθήκη στο διοικητικό συμβούλιο. «Είναι ένας παθιασμένος υποστηρικτής και έντονος επικριτής της υπηρεσίας, κάτι που χρειαζόμαστε στο Twitter και στο συμβούλιο για να γίνουμε πιο δυνατοί μακροπρόθεσμα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Ο ίδιος ο Μασκ έγραψε ότι ανυπομονεί να δουλέψει με τον CEO και το Δ.Σ. της πλατφόρμας για να φέρουν «σημαντικές βελτιώσεις στο Twitter τους επόμενους μήνες».

 

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα είχε ρωτήσει τους χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης αν θα ήθελαν να μπορούν να επεξεργαστούν (να κάνουν Edit) τα tweets τους. Πρόκειται για λαϊκή απαίτηση των χρηστών του Twitter εδώ και πολλά χρόνια, καθώς άμα κάνεις ένα ορθογραφικό ή τυπογραφικό λάθος στο tweet, δεν μπορείς να το αλλάξεις αλλά πρέπει να το σβήσεις ή να το αφήσεις όπως είναι.

O πλουσιότερος άνδρας του κόσμου θα υπηρετήσει ως διευθυντής Class II, με τη θητεία του να λήγει στην ετήσια συνάντηση των μετόχων του Twitter το 2024.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι ανάμεσα στους όρους της συμμετοχής του στο Δ.Σ. της Twitter ο Μασκ δεν μπορεί να αγοράσει μερίδιο μεγαλύτερο του 14,9%.

Από τη μεριά της, η εταιρεία ανέφερε ότι θα συνάψει την τυπική του μορφή συμφωνίας αποζημίωσης με τον Μασκ.

Τη Δευτέρα, ο Μασκ αποκάλυψε ότι απέκτησε 73,5 εκατομμύρια μετοχές στο Twitter, μέσω του Elon Musk Revocable Trust, του οποίου είναι ο μοναδικός διαχειριστής.

Οι μετοχές του Twitter αυξήθηκαν κατά 6% στις συναλλαγές πριν από το άνοιγμα, αφού έκλεισαν πάνω από 27% τη Δευτέρα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Το θέλουν όλοι οι χρήστες του Twitter – Θα το κάνει ο Elon Musk;

Μερίδιο 9,2% στην Twitter απέκτησε ο Έλον Μασκ

Elon Musk: Σκέφτεται να φτιάξει δική του πλατφόρμα social media

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News