Business & Finance Πέμπτη 24/03/2022, 11:39
BUSINESS & FINANCE

«Ιστορικό» πρόστιμο σε σούπερ μάρκετ για αισχροκέρδεια

«Καμπάνα» 647.000 ευρώ

«Ιστορικό» πρόστιμο σε σούπερ μάρκετ για αισχροκέρδεια

Το μεγαλύτερο πρόστιμο στην ιστορία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή επιβλήθηκε σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ για αισχροκέρδεια, έπειτα από απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδώνιδος Γεωργιάδη.

Το πρόστιμο – μαμούθ φτάνει τα 647.000 ευρώ και επιβλήθηκε διότι διότι σε έλεγχο που διενήργησαν ελεγκτές της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) διαπιστώθηκε ότι πωλούσε με μεγαλύτερο μεικτό περιθώριο κέρδους κατά παράβαση του άρθρου 21 (παρ. 4β) της από 20/3/2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α’ 68) «Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού Covid-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης».

Γενικότερα, η ΔΙΜΕΑ συνεχίζει τους ελέγχους για αισxροκέρδεια από τα τέλη του 2021 μέχρι και σήμερα. Μέχρι σήμερα, έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους 1.376.992,43 ευρώ.

Συνολικά, έχουν βεβαιωθεί 48 παραβάσεις που αφορούν στις διατάξεις περί αισχροκέρδειας σε Πρατήρια Υγρών Καυσίμων, Υπεραγορές Τροφίμων, επιχειρήσεις χονδρεμπορίου οπωρολαχανικών και νωπών-κατεψυγμένων κρεάτων, καθώς και στις διατάξεις για υπέρβαση της ανώτατης τιμής των τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού COVID-19 σε Διαγνωστικά κέντρα, φαρμακεία και ιατρεία.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Σούπερ μάρκετ: Πλαφόν σε αλεύρι και σπορέλαια – «Κόφτης» και στη ζάχαρη

Πρόστιμο σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ για αισχροκέρδεια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News