Moneyreview Banking Summit – Χ. Καρώνης (Viva): Έχουν γίνει πολλά πράγματα στο startup οικοσύστημα
Μιλάμε όλοι για μία ενιαία ευρωπαϊκή αγορά, αλλά κάθε χώρα έχει δικές της διαδικασίες, συστήματα, υποδομές, δήλωσε ο Χάρης Καρώνης, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της VIVA Wallet, στο πλαίσιο του Moneyreview Banking Summit. Όπως είπε, η εταιρεία βρίσκεται σε ένα πρώτο στάδιο που, μέσα από την τεχνολογία, επιχειρεί να λύσει αυτό το υπαρκτό πρόβλημα στην Ευρώπη. Ο κ. Καρώνης σημείωσε ότι είναι πολύ αργές και χρονοβόρες οι προσπάθειες ενοποίησης της ευρωπαϊκής αγοράς σε σχέση με τις ανάγκες.
Ως προς τη VIVA Wallet, είπε ότι σήμερα δραστηριοποιείται σε 24 χώρες, έχοντας αξιοποιήσει την τεχνολογία για να φτιάξει την πρώτη cloud based υποδομή. Το γεγονός πως το σύστημα είναι στο cloud δίνει στην εταιρεία διάφορες δυνατότητες, σημείωσε. Όπως εξήγησε, το σύνολο πολλών μικρών υποδομών στο cloud δίνει μία υπηρεσία στον πελάτη. Το cloud based infrastructure έχει ενωθεί ακολούθως με μία κάρτα και με τις ανάγκες που υπάρχουν σε κάθε χώρα.
Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο της «Καθημερινής» Γιάννη Παλαιολόγο για την ιδέα του ευρωπαϊκού δικτύου πληρωμών, τη χαρακτήρισε ωραίο σενάριο, σημειώνοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έχει ειπωθεί. Κάθε χώρα όμως, όπως συμπλήρωσε, έχει τη δική της ατζέντα.
Σε ό,τι αφορά το ελληνικό startup οικοσύστημα, ανέφερε ότι έχουν γίνει πολλά πράγματα, αλλά απαιτείται και ένας ορθολογισμός. Όπως τόνισε, λείπουν προμηθευτές για να μπορέσει να βοηθηθεί μια μικρή ομάδα. Σημείωσε, δε, ότι χρειάζονται τόσο και στελέχη όσο και προμηθευτές, ωστόσο λείπουν και τα δύο. Παράλληλα, τόνισε ότι λείπουν και οι σοβαροί επενδυτές, ενώ έκανε λόγο για αργή βελτίωση.
Ο κ. Κορώνης επεσήμανε ότι κάτι δείχνει το γεγονός πως κάποιος επένδυσε 1,1 δισ. σε μια εταιρεία σαν τη VIVA με ελληνικό ΑΦΜ, εξηγώντας πως «το περιβάλλον είναι σε ένα τέτοιο σημείο που είναι αρκετά καλό, δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε». Καταλήγοντας, ανέφερε ότι το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα πηγαίνει τόσο αργά, που ό,τι φαντάζεται κανείς πως μπορεί να αλλάξει τα επόμενα δύο χρόνια, θα αλλάξει τελικά σε 10 χρόνια.
moneyreview.gr
Διαβάστε επίσης:
Moneyreview Banking Summit – Chris Skinner: Τα fintech δεν απειλούν τις τράπεζες
Moneyreview Banking Summit: Δεν βλέπουν νέο κύμα κόκκινων δανείων οι CEOs των τραπεζών
Moneyreview Banking Summit – Luis de Guindos: Πληθωρισμός ακόμα και πάνω από 7% στην Ευρωζώνη
Ακολουθήστε το Money Review στο Google News