Business & Finance Δευτέρα 7/02/2022, 20:47
BUSINESS & FINANCE

Amazon: Ανεβάζει μισθούς για υπαλλήλους στις ΗΠΑ – Σημαντική αύξηση για εργαζομένους της παγκοσμίως

Amazon: Ανεβάζει μισθούς για υπαλλήλους στις ΗΠΑ – Σημαντική αύξηση για εργαζομένους της παγκοσμίως

Σημαντικά ανεβαίνει το πλαφόν του βασικού μισθού για τους εταιρικούς υπαλλήλους της Amazon, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία σήμερα, εν μέρει λόγω της αυξημένης ανταγωνιστικότητας στην αμερικανική αγορά εργασίας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το πλαφόν του βασικού μισθού για όλους ανεβαίνει στα 350.000 δολάρια ετησίως, από τα 160.000 δολάρια που βρίσκεται τώρα.

Εκτός όμως της αύξησης αυτής, η Amazon ανακοίνωσε ότι θα ανεβάσει γενικά τις αποδοχές για τις περισσότερες κατηγορίες εργαζομένων της παγκοσμίως, ενώ σημείωσε ότι «οι αυξήσεις είναι πολύ πιο σημαντικές σε σχέση με ό,τι έχουμε κάνει στο παρελθόν».

Όσον αφορά τους εταιρικούς υπαλλήλους της Amazon στις ΗΠΑ αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν του βασικού μισθού μπορούν να έχουν επιπλέον αποδοχές, μεταξύ αυτών τα μπόνους, αλλά και άλλου είδους εφαπαξ ενισχύσεις ή μερίδια σε μετοχές. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια, ένα μεγάλο μέρος των αποδοχών εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από την κίνηση της μετοχής.

«Τον τελευταίο χρόνο είδαμε μία εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά εργασία και κάνονας μία ολοκληρωμένη ανάλυση διάφορων εναλλακτικών, εξετάζοντας την οικονομική κατάσταση των δραστηριοτήτων μας και την ανάγκη να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί, ώστε να προσελκύουμε και να διατηρούμε κορυφαία ταλέντα, αποφασίσουμε να κάνουμε σημαντικά μεγάλες αυξήσεις στα επίπεδα αποδοχών σε σχέση με αυτές που πραγματοποιούμε σε αλλα έτη», σημειώνεται στην αναφορά προς τους εργαζομένους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο μήνα, είχε διαρρεύσει στον Τύπο ότι οι αποδοχές είναι ένας από τους κορυφαίους λόγους για τους οποίους οι εργαζόμενοι αποχωρούν από την Amazon. Εκτός αυτού, η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ έχει καταστεί εξαιρετικά ανταγωνιστική ιδίως από την επέλαση του κορωνοϊού, όποτε και οι εργαζόμενοι απέκτησαν μεγαλύτερο περιθώριο να απαιτήσουν υψηλότετους μισθούς και γενικά πακέτα αποδοχών. Επίσης, πολλές είναι πλέον οι ετιαρείες που προσφέρουν ευέλικτες μορφές εργασίας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Η Amazon κάνει προσλήψεις στην Αθήνα: Τι ζητάει, οι μισθοί

Ράλι για τη μετοχή της Amazon – Η καλύτερη συνεδρίαση της τελευταίας 10ετίας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News