Business & Finance Τετάρτη 2/02/2022, 20:34
BUSINESS & FINANCE

Melinda Gates: Απομακρύνει μεγάλο μέρος της περιουσίας της από το Gates Foundation – Επιλέγει άλλες δράσεις

Melinda Gates: Απομακρύνει μεγάλο μέρος της περιουσίας της από το Gates Foundation – Επιλέγει άλλες δράσεις

Σε φιλανθρωπικές οργανώσεις θα διοχετεύσει σταδιακά την περιουσία της η Μελίντα Γκέιτς, χωρίς πλέον να δεσμεύεται να χορηγήσει την μεγαλύτερη μερίδα των χρημάτων της μέσω του Gates Foundation.

Η πρώην σύζυγος του Μπιλ Γκέιτς, η οποία έχει μακρά ιστορία όσον αφορά τις φιλανθρωπικές της δράσεις, εκτιμάται πως έχει περιουσία 11,4 δισ. δολαρίων. Εκτός από το Gates Foundation, η ίδια ασχολείται και με την επενδυτική σε φιλανθρωπικές δράσεις Pivotal Ventures, την οποία ίδρυσε το 2015. Σκοπός της Pivotal Ventures είναι να εφαρμόσει «καινοτόμες λύσεις σε προβλήματα που επηρεάζουν τις γυναίκες και τις οικογένειες στις ΗΠΑ».

«Αναγνωρίζω τον παραλογισμό της συγκέντρωσης μίας τόσο μεγάλης περιουσίας στα χέρια ενός ανθρώπου και πιστεύω ότι το μόνο συνετό πράγμα να κάνει κανείς με μία περιουσία τέτοιου μεγέθους είναι να την δώσει αλλού – όσο πιο συνετά γίνεται και αφήνοντας όσο το δυνατό μεγαλύτερο αντίκτυπο», αναφέρει η Γκέιτς σε επιστολή που διέρρευσε στον Τύπο.

«Ο κορυφαίος στόχος για κάθε φιλάνθρωπο θα έπρεπε να είναι να καταλύσει την ανάγκη για φιλανθρωπία», συνεχίζει η ίδια χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι η δωρίζοντας χρήματα τα οποία η οικογένειά σου δεν θα χρειαστεί ποτέ δεν είναι κάποια εξαιρετικά ηθική πράξη. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία στο μυαλό μου ότι το πραγματικό επίπεδο γενναιοδωρίας τίθεται από τους ανθρώπους που δίνουν ακόμη και όταν σημαίνει ότι δεν τους μένει τίποτα.

» Για τον λόγο αυτό, ως μέρος αυτής της δέσμευσης υπόσχομαι να κάνω περισσότερα από το γράφω επιταγές. Δεσμεύομαι να αφιερώσω τον χρόνο μου, την ενέργειά μου και τις προσπάθειές μου στην αντιμετώπιση της φτώχειας και την ανάπτυξη ισότητας – για γυναίκες και κορίτσια και άλλες περιθωριοποιημένες ομάδες – στις ΗΠΑ και σε ολόκληρο τον κόσμο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του προγράμματος The Giving Pledge το οποίο δημιούργησαν η Μελίντα και ο Μπιλ Γκέιτς το 2010 δεσμεύτηκαν να διοχετεύσουν το μεγαλύτερο μερίδιο της περιουσίας τους σε φιλανθρωπίες.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Θα ακολουθήσει διαζύγιο και στο Ιδρυμα Bill & Melinda Gates;

Ο 19χρονος που παρακολουθεί Musk, Bezos και Gates: Πανέξυπνος επιχειρηματίας ή εκβιαστής;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News