Business & Finance Τετάρτη 20/10/2021, 16:08
BUSINESS & FINANCE

Τεντ Σαράντος: Γιατί ο CEO του Netflix ομολογεί ότι «τα έκανε θάλασσα»;

O ελληνικής καταγωγής συν-διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δεν μπορεί να χαρεί την επιτυχία του «Squid Game»

Τεντ Σαράντος: Γιατί ο CEO του Netflix ομολογεί ότι «τα έκανε θάλασσα»;

Μπορεί η Netflix να καβαλά το κύμα του «Squid Game», του κορεάτικου δυστοπικού δράματος που έγινε η δημοφιλέστερη σειρά της πλατφόρμας streaming και της έφερε 4,38 εκατ. νέους συνδρομητές το προηγούμενο τρίμηνο, όμως ο ελληνικής καταγωγής συν-διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τεντ Σαράντος, δεν μπορεί να χαρεί την επιτυχία αυτή.

Τα σχόλια που έκανε ο κωμικός Ντέιβ Σαπέλ στη σειρά «The Closer» και τα οποία θεωρήθηκαν προσβλητικά για την τρανς κοινότητα, έχουν φέρει τον Σαράντος σε δύσκολη θέση.

«Τα έκανα θάλασσα», παραδέχθηκε ο Σαράντος σε συνέντευξή του, αναφερόμενος στην προσπάθειά του να επικοινωνήσει με τους υπαλλήλους της Netflix οι οποίοι είχαν συγχυστεί με τα σχόλια στο «The Closer».

Διαβάστε επίσης: Τεντ Σαράντος: Ο Σαμιώτης που κέρδισε τον πόλεμο του streaming

Και αυτό γιατί σε emails που έστειλε στους εργαζομένους του, ο Σαράντος υπερασπίστηκε τη σειρά, επικαλούμενος τη δημοτικότητά της αλλά και τη δέσμευση της εταιρείας στην δημιουργική ελευθερία. Παράλληλα, έγραψε ότι πεποίθηση της εταιρείας είναι πως «το περιεχόμενο στην οθόνη δεν κάνει απευθείας κακό στον πραγματικό κόσμο».

Στο «The Closer», το οποίο κυκλοφόρησε αυτό τον μήνα και είναι ανάμεσα στα δημοφιλέστερα προγράμματα του Netflix στις ΗΠΑ, ο Σαπέλ είπε ότι «το φύλο είναι ένα δεδομένο» καθώς και ότι ο ίδιος δηλώνει «TERF» (trans-exclusionary radical feminist), δηλαδή «ριζoσπαστικός  φεμινιστής trans-αποκλεισμού». Παράλληλα, συνέκρινε την τρανς κοινότητα με όσους βάφουν τα πρόσωπά τους (blackface) για να υποδυθούν έναν μαύρο, κάτι που θεωρείται πολύ προσβλητικό στις ΗΠΑ.

Τώρα, ο Σαράντος μετανιώνει που υπερασπίστηκε τη σειρά. «Σε αυτά τα emails έπρεπε να είχα δείξει ηγεσία με ανθρωπιά. Έπρεπε να είχα αναγνωρίσει το γεγονός ότι μία ομάδα υπαλλήλων μας πονούσε πραγματικά», είπε.

«Για να είμαι ξεκάθαρος, η φαντασία έχει αντίκτυπο στον πραγματικό κόσμο, κάποιες φορές αρκετά αρνητικό», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης: Netflix: Δείτε το σπίτι που μόλις πούλησε ο Τεντ Σαράντος αντί 15 εκατ. δολαρίων

Οι δηλώσεις του έγιναν την ώρα που ομάδα τρανς υπαλλήλων της Netflix καλεί όλο το προσωπικό να απέχει από την εργασία του σήμερα, σε μία πράξη διαμαρτυρίας απέναντι στην απόφαση της εταιρείας να συνεχίσει να συνεργάζεται με τον Σαπέλ.

Πάντως, ο Σαράντος, που είναι επίσης ο υπεύθυνος περιεχομένου της Netflix, δήλωσε ότι δεν αμφισβητεί την απόφασή του να προβάλει το «The Closer» και ούτε έχει σχέδια να το απομακρύνει από την πλατφόρμα.

«Έχουμε εξηγήσει στους υπαλλήλους μας ότι θα υπάρχουν πράγματα τα οποία δεν μας αρέσουν. Θα υπάρχουν πράγματα τα οποία ίσως να θεωρείτε ότι είναι επιβλαβή. Αλλά είμαστε εδώ για να ψυχαγωγήσουμε έναν κόσμο με διαφορετικά γούστα και διαφορετικές ευαισθησίες και διάφορες πεποιθήσεις», είπε.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Wall Street Journal 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News