Business & Finance Τετάρτη 13/10/2021, 16:41
BUSINESS & FINANCE

Ο Κάπτεν Κερκ επιστρέφει στο διάστημα στα 90 του

Ο Κάπτεν Κερκ επιστρέφει στο διάστημα στα 90 του

Ο 90χρονος ηθοποιός William Shatner, ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει ως Κάπτεν Κερκ στην τηλεοπτική σειρά Star Trek, θα ταξιδέψει σήμερα στο διάστημα και στην πραγματικότητα.

Ως ένας από τους επιβάτες της σημερινής πτήσης της διαστημικής εταιρείας του Jeff Bezos, Blue Origin, θα σπάσει το ρεκόρ του γηραιότερου ανθρώπου που έχει βρεθεί έξω από την ατμόσφαιρα της γης. Μέχρι στιγμής, το ρεκόρ κρατά η 82χρονη Wally Funk, η οποία συμμετείχε στην πρώτη αποστολή της Blue Origin.

Ο Καναδός ηθοποιός ταξιδεύει μαζί με ακόμη τρία άτομα. Πρόκειται για τον συνιδρυτή της εταιρείας δορυφόρων Planet Labs, Chris Boshuizen, το στέλεχος της εταιρείας λογισμικού Medidata, Glen de Vries και την Audrey Powers, αντιπρόεδρο αποστολών και πτήσεων της Blue Origin. 

Ο Κάπτεν Κερκ επιστρέφει στο διάστημα στα 90 του-1
φωτ.: Blue Origin

Το εγχείρημα αποτελεί τη δεύτερη τουριστική αποστολή της Blue Origin προς το διάστημα, η οποία θα γίνει με το σκάφος New Shepard.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη είχε λάβει χώρα τον Ιούλιο του 2021, με επιβάτες τον ίδιο τον Jeff Bezos και ακόμη τέσσερα άτομα.

Ο Κάπτεν Κερκ επιστρέφει στο διάστημα στα 90 του-2
φωτ.: AP

Το ταξίδι προς το διάστημα θα διαρκέσει περίπου 11 λεπτά, με το αεροσκάφος να φθάνει σε υψόμετρο 80 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης, το οποίο ορίζεται από τις ΗΠΑ ως το σύνορο με το διάστημα.

Διαβάστε επίσης: Η αμαζονοποίηση του διαστήματος άρχισε

Μέχρι στιγμής, η Blue Origin έχει δεχθεί προ-κρατήσεις 100 εκατ. δολαρίων για ένα γρήγορο ταξίδι στο υπερπέραν. Για το 2021, βέβαια, αναμένεται να πραγματοποιηθεί ακόμη μία αποστολή, δηλαδή η τρίτη σε διάστημα λίγων μηνών.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News