Business & Finance Τετάρτη 13/10/2021, 10:40
BUSINESS & FINANCE

Καριέρα και οικογένεια: Πώς τα καταφέρνει η γυναίκα που διαχειρίζεται 1 τρισ. δολάρια

«Η ισορροπία μεταξύ προσωπικής ζωής και εργασίας είναι ένα ψέμα», λέει η CEO της ΤΙΑΑ

Καριέρα και οικογένεια: Πώς τα καταφέρνει η γυναίκα που διαχειρίζεται 1 τρισ. δολάρια

Οι γυναίκες που προσπαθούν να συνδυάσουν καριέρα και οικογένεια γνωρίζουν ότι πολλές φορές, είναι δύσκολο να εκπληρώσουν όλες τις διαφορετικές υποχρεώσεις που έχουν μέσα σε μία ημέρα. Η πρόεδρος και CEO της ΤΙΑΑ, Τασούντα Μπράουν Ντάκετ, παραδέχεται ότι είναι αδύνατον.

«Η ισορροπία μεταξύ προσωπικής ζωής και εργασίας είναι ένα ψέμα», λέει η CEO της Teachers Insurance and Annuity Association of America-College Retirement Equities Fund, της χρηματοοικονομικής εταιρείας που παρέχει υπηρεσίες ασφάλισης, σύνταξης και επενδύσεων για τους δασκάλους στις ΗΠΑ και είναι ανάμεσα στις 100 μεγαλύτερες του χρηματοοικονομικού κλάδου, σύμφωνα με το Fortune.

Διαβάστε επίσης: Τζάνετ Γέλεν: Αποκαλύπτει το μυστικό που την έκανε υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ

Όταν προσπάθησε να επιτύχει ένα πιο ισορροπημένο lifestyle απέτυχε, ομολόγησε η CEO που διαχειρίζεται 1 τρισ. δολάρια.

«Ποτέ δεν συμβιβάστηκαν αυτά τα δύο. Αυτό το ‘S’ στο στήθος δεν σημαίνει ‘Super-woman’ αλλά ‘Super-εξαντλημένη’», παραδέχθηκε μιλώντας στο Most Powerful Women’s Summit του Fortune.

Καριέρα και οικογένεια: Πώς τα καταφέρνει η γυναίκα που διαχειρίζεται 1 τρισ. δολάρια-1Ποια είναι η λύση που βρήκε; Προσπάθησε να ζει τη ζωή της σαν να επρόκειτο για ένα καλά διαφοροποιημένο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο.

Οι γυναίκες πρέπει να σκεφτούν όλους τους ρόλους που είναι σημαντικοί για εκείνες (π.χ. εργαζόμενη, σύζυγος,  μητέρα, αδερφή, κόρη, φίλη κτλ) και να χωρίσουν  τον χρόνο τους ανάμεσα σε αυτούς τους ρόλους.

Κανείς δεν έχει πάνω από το 100% του εαυτού του να δώσει, επομένως, η κατανομή του χρόνου θα πρέπει να διαφέρει σε διαφορετικές περιόδους της ζωής.

«Είναι όπως το χρηματιστήριο, θα έχει διακυμάνσεις. Επομένως, πρέπει να δίνετε στον εαυτό σας την άδεια να προσαρμόζετε το χαρτοφυλάκιο. Ως μητέρα, τα παιδιά μου δεν έχουν το 100%, ίσως να παίρνουν το 30%»,  είπε ο Ντάκετ. Όμως τόνισε πως όταν τα παιδιά της την χρειάζονται, το ποσοστό ανεβαίνει.

Και όπως συμβαίνει με ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο, οι γυναίκες δεν θα πρέπει να περιμένουν ότι ο εαυτός τους θα υπεραποδίδει κάθε μέρα. Ο στόχος τους θα πρέπει να είναι «να υπεραποδώσουν σε αυτό το πράγμα που ονομάζουμε ζωή» σε βάθος χρόνου, τόνισε.

Διαβάστε επίσης: Πέφτει ένα ακόμη ανδροκρατούμενο κάστρο: Το εργοστάσιο που προσλαμβάνει μόνο γυναίκες

«Σε μία οποιαδήποτε συγκεκριμένη στιγμή, ίσως να μην είμαι η καλύτερη μαμά. Αλλά  σε βάθος χρόνου, είμαι μία πραγματικά καλή μητέρα. Σε οποιαδήποτε συγκεκριμένη στιγμή, ίσως να μην νιώθω ότι λειτουργώ όσο καλύτερα μπορώ ως CEO. Αλλά σε βάθος χρόνου, πιστεύω ότι είμαι ένας αρκετά καλός ηγέτης», εξήγησε η Ντάκετ.

Διαβάστε επίσης: Οι καλύτερες χώρες για τη γυναικεία εργασία – Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Η Ντάκετ ανέλαβε τα ηνία της TIAA την άνοιξη. Αυτή τη στιγμή, είναι μία από τις μόλις δύο μαύρες γυναίκες που διοικεί μία εταιρεία της λίστας Fortune 500 και η τέταρτη στην ιστορία. Είναι 10η στη λίστα του Fortune’s με τις πιο ισχυρές γυναίκες για το 2021.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News