BUSINESS & FINANCE

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πέφτει στις προτιμήσεις της Bank of America

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πέφτει στις προτιμήσεις της Bank of America

Μία θέση χαμηλότερα έπεσε το χρηματιστήριο της Αθήνας ανάμεσα στις επιλογές της Bank of America από τις αγορές της περιοχής EEMEA (αναδυόμενη Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική).

Όπως σημειώνει ο οίκος, οι αγορές αυτές χρειάζονται πειστικά μέτρα στήριξης στην κινεζική οικονομία για να παρουσιάσουν καλύτερη σχέση ρίσκου/ανταμοιβής.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πέφτει στις προτιμήσεις της Bank of America-1

Οι αναλυτές θεωρούν ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Κίνα ενδεχομένως να είναι η αρχή ενός «turnaround», αλλά δεν επαρκούν από μόνα τους. Μέχρι να έρθουν και άλλα, κάτι το οποίο αναμένεται ενδεχομένως μέσα στο τέταρτο τρίμηνο, η σχέση  risk/reward στα χρηματιστήρια του ΕΕΜΕΑ δεν είναι ελκυστική, με δεδομένες τις ήδη υψηλές θέσεις που τηρούν τα funds και τις αποτιμήσεις.

Η Ρωσία σκοράρει καλά στα κριτήρια της BofA και θεωρείται ελκυστική για την αντιστάθμιση του κινδύνου του στασιμοπληθωρισμού, οι τράπεζες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης ωφελούνται από τις αυξήσεις επιτοκίων και η Τουρκία είναι μεν πρώτη στις προτιμήσεις, όμως οι αναλυτές δεν κρύβουν τις ανησυχίες τους για τον συναλλαγματικό κίνδυνο, εν μέσω μειώσεων επιτοκίων και ακριβού πετρελαίου. Η Ν. Αφρική θα είναι σε καλύτερη θέση να επωφεληθεί από τη βελτίωση της πιστωτικής επέκτασης στην Κίνα, όταν αυτή έρθει.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πέφτει στις προτιμήσεις της Bank of America-2

Σύμφωνα με τα κριτήρια που χρησιμοποιεί η Bank of America, η αγορά της Αθήνας σκοράρει πολύ άσχημα στις αποτιμήσεις (σε σχέση με τον ιστορικό μέσο όρο τους), στο momentum της τιμής/κέρδη ανά μετοχή και στα περιθώρια ανόδου που υπονοούν οι τοποθετήσεις των funds.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πέφτει στις προτιμήσεις της Bank of America-3

Καλύτερες επιδόσεις εμφανίζει στους ρυθμούς αύξησης των εταιρικών κερδών και κυρίως, στα μερίσματα.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News