BUSINESS & FINANCE

Attica Bank: Στο 68,2% το ποσοστό του ΤΧΣ μετά τη μετατροπή των warrants

Attica Bank: Στο 68,2% το ποσοστό του ΤΧΣ μετά τη μετατροπή των warrants

Στο 68,2% θα διαμορφωθεί το ποσοστό του ΤΧΣ στην Attica Bank, μετά τη μετατροπή των 16.533.102 τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου (warrants) σε κοινές μετά δικαιώματος ψήφου μετοχές αξίας 0,20 ευρώ, στο πλαίσιο ενεργοποίησης του νόμου για την αναβαλλόμενη φορολογία (DTC). Αυτό προκύπτει από το ενημερωτικό δελτίο για την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση και τη μετατροπή σε κοινές μετοχές της τράπεζας των 16.541.878 παραστατικών τίτλων δικαιωμάτων κτήσης κοινών μετοχών της τράπεζας που εκδόθηκαν στο πλαίσιο του DTC. 

Με βάση το χρονοδιάγραμμα η έναρξη διαπραγμάτευσης των τίτλων ξεκινά αύριο 6 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως τις 14 Οκτωβρίου.

Η ημερομηνία μετατροπής των warrants σε νέες κοινές μετοχές και η ακύρωση των τίτλων ορίστηκε για τις 19 Οκτωβρίου.

Διαβάστε ακόμη: Αλλαγή φρουράς στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών 

Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο με την παραδοχή ότι το Ελληνικό Δημόσιο δεν θα πωλήσει τίτλους κατά τη διάρκεια της περιόδου διαπραγμάτευσης, ο αριθμός των νέων κοινών μετοχών που θα κατέχει κατά τη δεύτερη εισαγωγή θα ισούται με 16.533.102 και θα αντιστοιχεί σε ποσοστό 68,2% του συνόλου των κοινών μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου της Attica Bank και, επομένως, το ΤΧΣ θα είναι ο κάτοχος των περισσότερων κοινών μετοχών και θα έχει τη δυνατότητα να ασκεί σημαντικό έλεγχο σε όλες της αποφάσεις των μετόχων. 

Οι νέες κοινές μετοχές που το ΤΧΣ θα αποκτήσει θα του αποδώσουν πλήρη δικαιώματα ψήφου και δικαίωμα κυριότητας στην Attica Bank, όπως σε κάθε άλλο κάτοχο κοινών μετοχών. Επιπλέον, ως αποτέλεσμα της συμμετοχής του ΤΧΣ στην Attica Bank, του δικαιώματος αρνησικυρίας και συγκατάθεσης του υπό το νόμο 3864/2010 και της συμφωνίας – πλαισίου που θα υπογραφεί με την Attica Bank μετά τη μετατροπή, το ΤΧΣ θα έχει επιπλέον δικαιώματα που δεν απορρέουν από το ποσοστό συμμετοχής του στον Εκδότη.

Η μετοχική σύνθεση της Attica Bank μετά το reverse split και τη μείωση μετοχικού κεφαλαίου κατά την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων κοινών μετοχών στις 20 Οκτωβρίου 2021 και κατόπιν της μετατροπής των τίτλων (warrants), θα διαμορφωθεί ως εξής:

• το ΤΧΣ θα κατέχει 16.533.102 κοινές μετοχές και ποσοστό 68,2%

• το ΤΜΕΔΕ θα κατέχει 3.561.102 κοινές μετοχές και ποσοστό 14,7% από 46,32%

• ο ΕΦΚΑ θα κατέχει 2.485.563 κοινές μετοχές και ποσοστό 10,3% από 32,33% και 

• οι λοιποί μέτοχοι 1.649.678 κοινές μετοχές και ποσοστό 6,8% από 21,35%,

Η διοίκηση της Attica Bank δρομολογεί παράλληλα την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας από 120 έως 240 εκατ. ευρώ, προκειμένου να υλοποιήσει το επιχειρησιακό πλάνο και να αποκαταστήσει τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας και που με βάση τα στοιχεία του α’ εξαμήνου του 2021 έχουν υποχωρήσει  στο 3,1% λόγω των αυξημένων προβλέψεων που έλαβε για την εξυγίανση του ισολογισμού της. Η διαδικασία, στην οποία έχουν συμμετάσχει 6 υποψήφιοι επενδυτές, είναι σε εξέλιξη και θα κρίνει το μέλλον της τράπεζας.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News