BUSINESS & FINANCE

Capital Economics: Στο 8,5% αναβαθμίζει τον στόχο για την ελληνική ανάπτυξη

Capital Economics: Στο 8,5% αναβαθμίζει τον στόχο για την ελληνική ανάπτυξη

Στο 8,5% ανεβάζει την εκτίμησή της για τους ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας το 2021 η Capital Economics, όπως προκύπτει από τη δημοσίευση των νέων προβλέψεών της για τον Σεπτέμβριο. Έπειτα και από τη θετική έκπληξη του +16,2% που εμφάνισε το ελληνικό ΑΕΠ κατά το δεύτερο τρίμηνο, οδηγώντας και την κυβέρνηση στην αναβάθμιση των προβλέψεων για τη χρονιά, τα τμήματα ανάλυσης του εξωτερικού επανεξετάζουν τις εκτιμήσεις τους. 

Όπως εξηγούν οι αναλυτές της Capital Economics, οι οικονομίες που έχουν μείνει πιο πίσω στη διαδικασία του ανοίγματος και τώρα κάνουν συνεχή πρόοδο στους εμβολιασμούς, θα απολαύσουν τα οφέλη από τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων βραχυπρόθεσμα. 

Πραγματικά, η ισχυρή ανάκαμψη της Ευρωζώνης φαίνεται ότι θα συνεχιστεί τα επόμενα τρίμηνα, σημειώνει ο οίκος αναλύσεων, την ώρα που οι περισσότερες ανεπτυγμένες οικονομίες και κομμάτια της Ασίας (συμπεριλαμβανομένης της Κίνας) επιβραδύνουν. 

Η Capital Economics εκτιμά ότι έπειτα από το +2% που εμφάνισε το ΑΕΠ της Ευρωζώνης κατά το δεύτερο τρίμηνο, το τρίτο τρίμηνο θα παρουσιάσει παρόμοια ανάπτυξη.

Ο πληθωρισμός θα ενισχυθεί ακόμα πιο πάνω από το 3% τους επόμενους μήνες, όμως θα υποχωρήσει απότομα το 2022, πέφτοντας αρκετά κάτω από τον στόχο της ΕΚΤ για 2%, εν μέρει γιατί η αύξηση των μισθών θα είναι υποτονική, προβλέπεται. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News