Business & Finance Παρασκευή 10/09/2021, 16:22
BUSINESS & FINANCE

Εγκρίθηκε το πρώτο ψηφιακό χρηματιστήριο στην Ελβετία – Με χρήση blockchain

Εγκρίθηκε το πρώτο ψηφιακό χρηματιστήριο στην Ελβετία – Με χρήση blockchain

Το ελβετικό χρηματιστήριο (SIX) έλαβε έγκριση για τη δημιουργία ψηφιακού χώρου χρηματιστηριακών συναλλαγών με τη χρήση blockchain. Ειδικότερα, έλαβε διπλή έγκριση από τη ρυθμιστική αρχή της Ελβετίας αφενός για τη λειτουργία ψηφιακού χρηματιστηρίου, αφετέρου για την συναλλαγή χρεογράφων με blockchain. 

H τεχνολογία blockchain δημιουργεί μία βάση δεδομένων στην οποία οι συναλλαγές και τα δεδομένα συνδέονται μεταξύ τους σε αλυσιδοτά μπλοκ, γεγονός που τα καθιστά αμετάβλητα. Η εταιρεία δεν ενημέρωσε πότε θα λειτουργήσει η πλατφόρμα ή ποιές συναλλαγές θα επιτρέπονται. Ωστόσο, ενδέχεται να προσφέρει μία ελεγχόμενη εναλλακτική στις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων, ένα μεγάλο μέρος των οποίων πραγματοιείται εκτός των ρυθμιστικών πλαισίων. Το Binance, η κορυφαία πλατφόρμα συναλλαγών για κρυπτονομίσματα έχει βρεθεί επανειλημμένως στο στόχαστρο των ρυθμιστικών αρχών παγκοσμίως. Επίσης, η Coinbase, η οποία έχει συναφή δραστηριότητα στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων, έχει βρεθεί επίσης υπό το μικροσκόπιο της αμερικανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς.

Η πρωτοβουλία του ελβετικού χρηματιστηρίου αποτελεί πρωτοποριακή κίνηση, καθώς πολλά μεγάλα χρηματιστήρια παγκοσμίως, όπως για παράδειγμα το New York Stock Exchange, δεν έχει αξιοποιήσει ακόμη την τεχνολογία blockchain.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News