Business & Finance Τρίτη 31/08/2021, 20:55
BUSINESS & FINANCE

Google: Το 2022 επιστροφή στο γραφείο

Google: Το 2022 επιστροφή στο γραφείο

Μετά τις 10 Ιανουαρίου του 2022 θα επιστρέψουν στα γραφεία οι υπάλληλοι της Google, καθώς η τεχνολογική εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα πως η πορεία της πανδημίας είναι αβέβαιη, όπως δείχνει και η έξαρση των κρουσμάτων παγκοσμίως.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Sundar Pichai, διευθύνοντος συμβούλου της μητρικής της Google, Alphabet, όσοι εργαζόμενοι επιθυμούν θα μπορούν να προσέρχονται στα γραφεία μέχρι τότε. Ωστόσο δεν θα είναι υποχρεωτικό. Επίσης, η εταιρεία θα ειδοποιήσει τουλάχιστον 30 ημέρες πριν χρειαστεί να επιστρέψουν στα γραφεία τους.

«Μετά τις 10 Ιανουαρίου, θα επιτρέψουμε στις χώρες και τοποθεσίες (δραστηριοποίησης της Google) να καθορίσουν πότε θα λήξει η οικειοθελής τηλεργασία ανάλογα με τα τοπικά δεδομένα, τα οποία διαφέρουν από γραφείο σε γραφείο», σημείωσε ο Pichai.

Η Google είχε ήδη αναβάλει την επιστροφή στα γραφεία, η οποία επρόκειτο να συμβεί στις 18 Οκτωβρίου. Προς το παρόν έχει υιοθετήσει ένα «υβριδικό» μοντέλο, κατά το οποίο το 60% των εργαζομένων δουλεύει από το γραφείο. Τον Αύγουστο, η εταιρεία ενέκρινε το 85% των αιτημάτων από εργαζομένους που ήθελαν να τηλεργαστούν ή να μεταφερθούν σε άλλο γραφείο μόλις ανοίξουν πλήρως.

Πολλές εταιρείες της Σίλικον Βάλει έχουν αναβάλει την επιστροφή στα γραφεία. Για παράδειγμα Η Facebook ανακοίνωσε σύντομα πως δεν θα συμβεί πριν από τον Ιανουάριο του 2022 και η Apple έχει επίσης ανακοινώσει αναβολή.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News