Business & Finance Τρίτη 24/08/2021, 21:01
BUSINESS & FINANCE

Ryanair: Διακόπτει όλες τις πτήσεις από Βόρειο Ιρλανδία

Ryanair: Διακόπτει όλες τις πτήσεις από Βόρειο Ιρλανδία

Όλες τις πτήσεις από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Βορείου Ιρλανδίας διακόπτει η Ryanair, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τη σύνδεση μεταξύ της περιοχής και της υπόλοιπης Ευρώπης. Οι πτήσεις της βρετανικής εταιρείας από το διεθνή αερολιμένα του Belfast και από το αεροδρόμιο Belfast City Airport διακόπτονται λόγω του φόρου που επιβάλλεται ανά επιβάτη στις αεροπορικές εταιρείες καθώς και λόγω έλλειψης κινήτρων για ανάκαμψη μετά την επέλαση του Covid, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

«Εξαιτίας της άρνησης της βρετανικής κυβέρνησης να αναστείλει το φόρο (Air Passenger Duty), και της έλλειψης κινήτρων για ανάκαμψη και από τα δύο αεροδρόμια του Belfast, αυτό το χειμώνα η Ryanair θα σταματήσει τις πτήσεις από το Belfast International και το Belfast City airport από το τέλος του χειμερινού προγράμματος τον Οκτώβριο, και αυτά τα αεροσκάφη θα μεταφερθούν σε αεροδρόμια χαμηλότερου κόστους σε άλλες τοποθεσίες στη Βρετανία και την Ευρώπη για το χειμερινό πρόγραμμα, το οποίο ξεκινά το Νοέμβεριο», δήλωσε σήμερα η εταιρεία.

Μετά τις 30 Οκτωβρίου η βρετανική εταιρεία χαμηλού κόστους θα σταματήσει τις πτήσεις από το Belfast international προς έξι προορισμούς, το Αλικάντε, τη Μάλαγα, την Κρακοβία, το Γκντανσκ, τη Βαρσοβία και το Μιλάνο. Επίσης από το Belfast City θα διακόψει πτήσεις προς οκτώ προορισμούς, το Αλικάντε, τη Βαρκελώνη, το Φάρο, την Ιμπιζα, τη Μαγιόρκα, τη Μάλαγα, το Μιλάνο και τη Βαλένθια.

Η απόφαση επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την βιομηχανία της αεροπορίας σε μία κρίσιμη περίοδο και αναδεικνύει τις δυσκολίες συνδεσιμότητας με τη Βόρειο Ιρλανδία, όταν προσπαθεί να προσελκύσει ξένους επενδυτές λόγω Brexit.

moneyreview.gr με πληροφορίες από The Guardian

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News