Κ. Χατζηδάκης: Σε 3-4 μήνες θα φτάσουμε στην απονομή 30.000 συντάξεων μηνιαίως
Καταλογισμός ευθυνών για το κλείσιμο του υποκαταστήματος ΕΦΚΑ Αχαρνών χωρίς προηγούμενη ενημέρωση των πολιτών
Σε τρεις – τέσσερις μήνες θα υπάρξει αισθητή αποκλιμάκωση του προβλήματος της απονομής των συντάξεων, ανέφερε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης. «Όταν παραλάβαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση, δίνονταν 10.000 συντάξεις το μήνα. Τώρα έχουμε φτάσει να δίνουμε 20.000 συντάξεις το μήνα. Και αυτό δεν φτάνει, γι’ αυτό με τις μεθόδους που έχουμε ανακοινώσει σε τρεις – τέσσερις μήνες θα φτάσουμε στις 30.000 το μήνα» ανέφερε συγκεκριμένα στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινής Πιπιλή για τον ΕΦΚΑ.
Σημείωσε ακόμη πως υπάρχει βελτίωση και στο επίπεδο της απονομής των συντάξεων και στο επίπεδο της εξυπηρέτησης με μια σειρά από πρωτοβουλίες που έχουμε δρομολογήσει το υπουργείο, όπως το τηλεφωνικό κέντρο, η συνεργασία με τα ΚΕΠ, η υπηρεσία myEFKAlive, η διεύρυνση των ψηφιακών συναλλαγών, τα ηλεκτρονικά ραντεβού. «Δεν λέω ότι από κόλαση θα γίνουμε παράδεισος αυτομάτως, αλλά έχουν μπει κάποια θεμέλια» σημείωσε ο υπουργός.
Σε σχέση με τις ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή του ΕΦΚΑ ο υπουργός ανέφερε ότι αυτές τις ημέρες εγκαθίστανται 1.800 καινούργιοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές ενώ ως τις αρχές του επόμενου έτους θα έχουν εγκατασταθεί περίπου 6.000 προκειμένου να καλυφθούν οι υπάλληλοι και να γίνει ευκολότερη η ζωή τους.
Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε επίσης ότι η καθυστέρηση στην απονομή των συντάξεων δεν σχετίζεται με έλλειψη χρημάτων. «Το πρόβλημα δεν είναι η επάρκεια των πιστώσεων. Και αυτό καθιστά ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη να ξεμπερδέψουμε το κουβάρι και να δοθούν οι συντάξεις μια ώρα αρχύτερα, διότι τα κονδύλια υπάρχουν» επισήμανε.
Σε ό,τι αφορά το περιστατικό που σημειώθηκε προχθές στο κατάστημα του ΕΦΚΑ στην οδό Αχαρνών, το οποίο έκλεισε λόγω κορωνοϊού χωρίς να ειδοποιηθούν οι πολίτες, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε πως ζήτησε έρευνα και καταλογισμό ευθυνών. «Υπήρχαν άνθρωποι που είχαν κλείσει ηλεκτρονικά ραντεβού και δεν φιλοτιμήθηκε κάποιος να τους πάρει ένα τηλέφωνο να τους πει: ‘μην έρθετε μέχρι να δούμε τι θα κάνουμε και θα σας ειδοποιήσουμε’. Δεν μπορεί να ταλαιπωρούμε τους ανθρώπους και να λέμε ότι επειδή είμαστε υπουργοί, διοικητές, δημόσιοι υπάλληλοι, είμαστε μιας διαφορετικής κατηγορίας πολίτες, πιο ίσοι από τους υπόλοιπους και δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε τους ελέγχους και τις ποινές που αντιμετωπίζει οποιοσδήποτε άλλος στην καθημερινότητά του» σημείωσε.
moneyreview.gr
Ακολουθήστε το Money Review στο Google News