Business & Finance Τετάρτη 28/07/2021, 20:24
BUSINESS & FINANCE

Pfizer: Ευρωστία στα ταμεία της 

Pfizer: Ευρωστία στα ταμεία της 

Ικανοποιημένη εμφανίζεται η διοίκηση της Pfizer αναφορικά με την πορεία της το β΄ τρίμηνο του 2021, διά στόματος του διευθύνοντα σύμβουλού της. 

Όπως ανέφερε ο Αλμπέρ Μπουλά με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης LinnkedIn, νιώθει περήφανος διότι η Pfizer είχε μια εξαιρετική επίδοση το β΄ τρίμηνο. 

Μάλιστα όπως σημειώνει, ακόμη και εξαιρώντας τα έσοδα από τις πωλήσεις του εμβολίου και από τις συνεργασίες γι αυτό, η εταιρεία ολοκλήρωσε το προηγούμενο τρίμηνο με αύξηση των λειτουργικών της εσόδων κατά 10% σε σχέση με το β΄ τρίμηνο του 2020. 
Την ίδια ώρα η αμερικανική φαρμακευτική συνέχισε να επιταχύνει την παραγωγή και την παράδοση του εμβολίου και  σε συνεργασία με τη BioNTech , έχουν αποστείλει περισσότερες από ένα δισ. δόσεις από τον περασμένο Δεκέμβριο.

«Αναγνωρίζουμε ότι το πρωτοποριακό αυτό εμβόλιο κατά της Covid-19 διατέθηκε με τη συνδρομή των εθελοντών στις κλινικές δοκιμές όπως οι Stanley, Cecilia, Jeff και Alison. Χθες συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την έναρξη της Φάσης ? της κλινικής δοκιμής, όπου αυτοί και πάνω από 45.000 άλλοι εθελοντές συμμετείχαν ανιδιοτελώς. Είναι οι πραγματικοί ήρωες -και το θάρρος τους άλλαξε τον κόσμο», κατέληξε ο Αλμπέρ Μπουρλά.

Στο μεταξύ η εταιρεία αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις του εμβολίου της στα 33,5 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία είπε ότι η αναθεωρημένη πρόβλεψη για τις πωλήσεις βασίζεται σε συμφωνίες που έχουν υπογραφεί για 2,1 δισ. δόσεις φέτος. Η Pfizer και η BioNTech αναμένεται να παράγουν 3 δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου την τρέχουσα χρονιά.

Η προηγούμενη πρόβλεψη της φαρμακοβιομηχανίας τον Μάιο για 26 δισ. δολάρια βασίστηκε σε συμφωνίες που είχαν υπογραφεί για 1,6 δισ. δόσεις.

Οι ΗΠΑ αγόρασαν 200 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Pfizer / BioNTech την περασμένη εβδομάδα που θα διατεθούν για τον εμβολιασμό παιδιών και πιθανές αναμνηστικές δόσεις, αν χρειαστούν. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News