Business & Finance Πέμπτη 3/12/2020, 11:41
BUSINESS & FINANCE

Ανοιχτά τα καταστήματα εποχικών ειδών από τη Δευτέρα

«Πράσινο φως» και για την πώληση χριστουγεννιάτικων ειδών από τα σούπερ μάρκετ

Ανοιχτά τα καταστήματα εποχικών ειδών από τη Δευτέρα

Το «πράσινο φως» για το άνοιγμα των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών, καθώς και για την πώλησή τους από τα σούπερ μάρκετ από την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, έδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Οι λεπτομέρειες για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας τους θα ανακοινωθούν αύριο Παρασκευή από τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Σημειώνεται ότι η παραπάνω απόφαση δεν αφορά τα καταστήματα παιχνιδιών, αλλά αυστηρά τα καταστήματα πώλησης χριστουγεννιάτικων ειδών.

Την εξέλιξη είχε προαναγγείλει νωρίτερα με δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Σε ό,τι αφορά τον υπόλοιπο λιανεμπόριο, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως αναγκαστικά θα πάει πιο πίσω, λόγω του υψηλού αριθμού των κρουσμάτων και των ασθενών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

«Με περισσότερα από 2.000 κρούσματα και 611 διασωληνωμένους το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης δεν μπορεί να είναι το άνοιγμα της οικονομίας, αλλα η δημόσια υγεία. Με αυτά τα νούμερα του κορωνοϊού όλες οι αποφάσεις έχουν αναβληθεί, πρέπει να κάνουμε υπομονή και να τηρούμε τα μέτρα» σημείωσε.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News