Business & Finance Τρίτη 13/07/2021, 17:27

Binance: Επενδυτές ζητούν αποζημίωση γιατί «έπεσε» η πλατφόρμα

Πώς αντέδρασε η εταιρεία ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων

Binance: Επενδυτές ζητούν αποζημίωση γιατί «έπεσε» η πλατφόρμα

Λίγο περισσότερο από μία ώρα χρειάστηκε για να χαθούν εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων Binance, ενώ οι επενδυτές που έχασαν τα χρήματά τους αδυνατούν να στραφούν νομικά εναντίον της.

Στις 19 Μαΐου, η πλατφόρμα της Binance σταμάτησε να λειτουργεί σε μία εξαιρετικά σημαντική στιγμή, όταν δηλαδή η αξία του Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων κατρακυλούσε. Ως αποτέλεσμα, οι επενδυτές που χρησιμοποιούσαν την Binance δεν μπορούσαν να μπουν στην πλατφόρμα και παρακολουθούσαν τα χρήματά τους να χάνονται.

Ωστόσο, ακόμη μεγαλύτερες δυσκολίες αντιμετώπισαν οι επενδυτές, όταν προσπάθησαν να αναζητήσουν αποζημιώσεις. Ο λόγος ήταν ότι αφενός η αγορά κρυπτονομισμάτων δεν είναι πλήρως ρυθμισμένη από τις αρμόδιες αρχές, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλα κενά και ελλιπής προστασία των χρηστών και των επενδυτών σε κρυπτονομίσματα. Αφετέρου, η Binance δεν έχει κεντρικά γραφεία, αφού ο ιδρυτής της εταιρείας, Changpeng Zhao, θεωρεί ότι πρόκειται για παλιομοδίτικη φιλοσοφία, σύμφωνα με ανοικτή επιστολή του από την προηγούμενη εβδομάδα.

Συνεπώς, ως αποτέλεσμα των νομικών κωλυμάτων δημιουργήθηκαν δύο μεγάλες ομάδες επενδυτών σε Γαλλία και Ιταλία, οι οποίες προσπαθούν εδώ και ένα μήνα να εξασφαλίσουν αποζημίωση για τους πελάτες τους απο την Binance, σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφάλισε η Wall Street Journal.

Από την πλευρά της, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έλαβε αμέσως τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να εξυπηρετήσει τους χρήστες που επηρεάστηκαν από τα τεχνικά προβλήματα της 19ης Μαΐου. «Είμαστε διατεθειμένοι να μιλήσουμε με οποιονδήποτε έρχεται σε εμάς με κάποιο πρόβλημα σχετικό με τη διακοπή λειτουργίας», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. Ωστόσο, σύμφωνα με έναν από τους επενδυτές που έχασε χρήματα από την Binance, όταν απευθύνθηκε σε αυτή για αποζημίωση, του προσέφεραν δωρεάν συνδρομή VIP διάρκειας τριών μηνών με αντάλλαγμα να μην κινηθεί νομικά εναντίον τους. Επίσης, απείλησαν ότι θα αποσύρουν τη συμφωνία αυτή στην περίπτωση που δημοσιοποιούσε τις συζητήσεις τους.

Πηγή: Wall Street Journal

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News