Business & Finance Σάββατο 3/07/2021, 17:37
BUSINESS & FINANCE

Μπράνσον: Η αγορά διαστημικών πτήσεων «χωρά» και άλλες εταιρείες

Μπράνσον: Η αγορά διαστημικών πτήσεων «χωρά» και άλλες εταιρείες

Μπορεί ο Ρίτσαρντ Μπράνσον να έχει θέσει ως προσωπικό στόχο να κόψει πρώτος το «νήμα» στην κούρσα των δισεκατομμυριούχων για τις διαστημικές πτήσεις, ωστόσο θεωρεί ότι στην «αγορά» του διαστήματος υπάρχουν ευκαιρίες και για άλλες εταιρείες πέρα από τη δική του, τη Virgin Galactic. 

«Υπάρχει χώρος για 20 διαστημικές εταιρείες να ταξιδέψουν ανθρώπους», ανέφερε σε συνέντευξή του προσθέτοντας: «Όσο περισσότερα διαστημόπλοια μπορέσουμε να κατασκευάσουμε, τόσο περισσότερο μπορούμε να μειώσουμε τις τιμές και τόσο περισσότερο θα είμαστε σε θέση να ικανοποιήσουμε τη ζήτηση, κάτι που θα συμβεί τα επόμενα χρόνια».

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι η διαστημική αγορά αναπτύσσεται πολύ γρήγορα ο ίδιος απάντησε αρνητικά. «Δεν νομίζω ότι υπάρχει υπερκορεσμός. Νομίζω ότι ο διαστημικός κόσμος μόλις ξεκινά» ανέφερε.

Ο επιχειρηματίας ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη πως το διαστημικό αεροσκάφος του θα κάνει την παρθενική του πτήση στις 11 Ιουλίου, μόλις εννέα μέρες πριν την προγραμματισμένη πτήση της ανταγωνιστικής Blue Origin, του Τζεφ Μπέζος.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News