Business & Finance Τρίτη 22/06/2021, 15:56
BUSINESS & FINANCE

Bitcoin: Έχασε και τα 30.000 δολάρια – Δίχως φρένα η πτώση

Απώλειες της τάξης του 8%

Bitcoin: Έχασε και τα 30.000 δολάρια – Δίχως φρένα η πτώση

Κάτω από το ψυχολογικό σημείο των 30.000 δολαρίων υποχώρησε η τιμή του Bitcoin, καθώς συνεχίζεται το sell – off στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, εν μέσω της διακοπής λειτουργίας των κέντρων εξορύξεων (mining bitcoin) στην Κίνα.

Πιο συγκεκριμένα, η αξία του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος διολίσθησε σήμερα κατά 8% και διαμορφώθηκε στα 29.674 δολάρια, κατρακυλώντας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τουλάχιστον πέντε μηνών.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι στα μέσα Απριλίου η τιμή του Bitcoin είχε φθάσει άνω των 64.000 δολαρίων, οι σωρευτικές απώλειες τους τελευταίους λίγους μήνες ξεπερνάει το 54%.

Οι νέες μαζικές εντολές πώλησης προκλήθηκαν από την απόφαση της Κίνας να σφίγξει έτι περισσότερο τον κλοιό γύρω από τη βιομηχανία, διατάσσοντας το κλείσιμο ακόμη ενός κέντρου εξόρυξης.

Η εν λόγω απόφαση εντάσσεται στην προσπάθεια του Πεκίνου να περιορίσει την εξορυκτική δραστηριότητα, καθώς και να κρατήσει εκτός της εγχώριας οικονομίας τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα.

Στο αρνητικό κλίμα συμβάλλουν και οι ανησυχίες για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των Bitcoins, καθώς η παραγωγή νέων νομισμάτων απαιτεί πολύ μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας. 

Όπως είναι εύλογο, υπό αυξημένη πίεση τελούν και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, όπως το Ethereum, το οποίο καταγράφει απώλειες της τάξης του 9%. Σε ελεύθερη πτώση, παράλληλα, βρίσκεται το Litecoin, το οποίο χάνει 17%.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News