Business & Finance Σάββατο 5/06/2021, 10:57
BUSINESS & FINANCE

Αδ. Γεωργιάδης: Την ερχόμενη εβδομάδα το χρονοδιάγραμμα για μουσική και δεξιώσεις

Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για την επιδότηση των επιχειρήσεων τουρισμού

Αδ. Γεωργιάδης: Την ερχόμενη εβδομάδα το χρονοδιάγραμμα για μουσική και δεξιώσεις

Στόχος είναι μέσα στην επόμενη εβδομάδα να ανακοινωθούν συγκεκριμένες ημερομηνίες για τα επόμενα βήματα άρσης των περιοριστικών μέτρων, π.χ. για τη μουσική και την αύξηση του ορίου για τους καλεσμένους σε δεξιώσεις, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναφορικά με τα φροντιστήρια, ο υπουργός Ανάπτυξης εκτίμησε – μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ – ότι μετά από συζήτηση με την επιτροπή των ειδικών, θα δοθεί αυτή την εβδομάδα το πράσινο φως για το άνοιγμά τους.

Ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα δοκιμαστεί η πλατφόρμα για την επιδότηση των επιχειρήσεων τουρισμού, με στόχο να λειτουργήσει τη μεθεπόμενη.

Έκανε επίσης γνωστό ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακακη για να δοθεί επιπλέον χρηματοδότηση στα γυμναστήρια, καθώς θα αργήσουν να λάβουν χρήματα από τους πελάτες τους, λόγω των συνδρομών που έχουν παγώσει. Ωστόσο τόνισε ότι είναι νωρις να γίνουν ανακοινώσεις και πιθανόν την ερχόμενη εβδομάδα να μπορεί να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Αναφερόμενος στους εμβολιασμούς ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε όλη τη χώρα να ακολουθήσει το παράδειγμα της Κύθνου, όπου το ποσοστό των κατοίκων που έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου έχει φτάσει στο 90%, σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμή η Κύθνος αποδεικνύεται ο ασφαλέστερος προορισμός. Όπως είπε, «αν όλοι αύριο πηγαίναν να εμβολιαστούν, μεθαύριο θα άνοιγαν τα πάντα».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News