Σωληνουργεία Κορίνθου: Oι πρώτοι πιστοποιημένοι αγωγοί υδρογόνου στην Ευρώπη
Για το δίκτυο ενέργειας της Snam
Την παράδοση του πρώτου ευρωπαϊκού πιστοποιημένου αγωγού μεταφοράς υδρογόνου για δίκτυο αερίου υψηλής πίεσης ανακοίνωσε η Σωληνουργεία Κορίνθου, θυγατρική της Cenergy Holdings.
Πρόκειται για μια παραγγελία σωλήνων, μήκους 440 χιλιομέτρων, η οποία αφορά την κατασκευή του δικτύου ενέργειας της Snam -μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες μεταφοράς ενέργειας παγκοσμίως- στην Ιταλία.
Σύμφωνα με το πρότυπο, οι σωλήνες χάλυβα είναι ποιότητας L415ME με εξωτερική διάμετρο 26 ιντσών (660 mm) και πάχους 11,1 και 15,9 χιλιοστών. Δοκιμάστηκαν εργαστηριακά σε μέγιστη πίεση μεταφέροντας έως 100% υδρογόνο.
Η συνολική ποσότητα των εν λόγω σωλήνων μεταφοράς υδρογόνου κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο της Σωληνουργεία Κορίνθου στη Θίσβη. Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης εξωτερική αντιδιαβρωτική επένδυση από πολυαιθυλένιο (3LPE) και εσωτερική υγρή εποξική επένδυση, η οποία εφαρμόζεται στις ιδίες εγκαταστάσεις.
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι ως καινοτόμοι παραγωγοί, που μπορούμε να παρέχουμε πιστοποιημένους σωλήνες χάλυβα μεγάλης διαμέτρου και υψηλής αντοχής για μεταφορά υδρογόνου. Η δυναμική του υδρογόνου, στην οικοδόμηση ενός βιώσιμου ενεργειακού μείγματος για το μέλλον και στην επίτευξη των παγκόσμιων στόχων μείωσης των εκπομπών άνθρακα είναι σημαντική και η Σωληνουργεία Κορίνθου σκοπεύει να αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος της, παρέχοντας λύσεις στους πελάτες της για την επίτευξη των στόχων τους» επεσήμανε ο Ηλίας Μπεκίρος, διευθύνων σύμβουλος της Σωληνουργεία Κορίνθου.
«Αυτή η συμφωνία επιβεβαιώνει τη δέσμευση της Snam να κάνει την υποδομή της ολοένα και πιο έτοιμη να μεταφέρει όχι μόνο φυσικό αέριο και βιομεθάνιο, αλλά και υδρογόνο. Ενώ συνεχίζουμε την ανάλυση και πιστοποίηση του δικτύου μας, αντικαθιστούμε τα παλιά δίκτυα με νέους σωλήνες που έχουν δοκιμαστεί στο εργαστήριο σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και μπορούν να μεταφέρουν υδρογόνο έως και 100% χωρίς μείωση της πίεσης. Στόχος μας είναι να παραδώσουμε αέριο πλήρως απαλλαγμένο από διοξείδιο του άνθρακα έως το 2050» σχολίασε ο Massimo Derchi, διευθυντής Βιομηχανικών Περιουσιακών Στοιχείων της Snam.
moneyreview.gr
Ακολουθήστε το Money Review στο Google News