Business & Finance Δευτέρα 31/05/2021, 19:37
BUSINESS & FINANCE

Generali: Ολοκληρώθηκε το deal εξαγοράς της AXA έναντι 165 εκατ. ευρώ

Ξεκινά αποκλειστική συνεργασία με την Alpha Bank

Generali: Ολοκληρώθηκε το deal εξαγοράς της AXA έναντι 165 εκατ. ευρώ

Την εξαγορά των δραστηριοτήτων του Ομίλου ΑΧΑ στην Ελλάδα ανακοίνωσε η Generali, η οποία από σήμερα αποκτά όλα τα ασφαλιστικά συμβόλαια της ΑΧΑ Ασφαλιστική Α.Ε.

Το deal, ύψους 165 εκατ. ευρώ, πρωτο-ανακοινώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 2020. Στο μεσοδιάστημα, η Generali κατάφερε να λάβει όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις από τους εποπτικούς φορείς.

Ταυτόχρονα, η ιταλική εταιρεία ανακοίνωσε την έναρξη 20ετούς αποκλειστικής συμφωνίας διανομής συμβολαίων με την Alpha Bank.

Όπως έγραφε προσφάτως και το MoneyReview, το νέο συμβόλαιο αναμένεται να δημιουργήσει έσοδα άνω του 1 δισ. ευρώ. Η εκτιμώμενη δε, αξία της συνεργασίας είναι άνω των 300 εκατ. ευρώ για την τράπεζα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, μάλιστα, υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος της 20ετούς περιόδου θα υπάρξει τριπλασιασμός των εγγεγραμμένων ασφαλίστρων, κάτι το οποίο θα οδηγήσει σε αντίστοιχη αύξηση των προμηθειών που θα εισπράττει η Alpha Bank.

«Η συμφωνία είναι ευθυγραμμισμένη με τη στρατηγική της Generali να ενισχύσει την ηγετική της θέση στην Ευρώπη, καθώς η Generali γίνεται ηγετικός παράγοντας στην ελληνική αγορά, τόσο στον κλάδο Γενικών Ασφαλίσεων (#2) όσο και στον κλάδο ασφαλίσεων Υγείας (#3), αποκτώντας, παράλληλα, πρόσβαση σε ένα σημαντικό κανάλι bancassurance, σε συνεργασία με την Alpha Bank» ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, η Generali.

Και πρόσθεσε: «Η Alpha Bank είναι ηγέτης στον ελληνικό τραπεζικό τομέα, εξυπηρετώντας περίπου 3,1 εκατομμύρια πελατών, μέσω ενός δικτύου περισσότερων από 300 καταστημάτων. Η αποκλειστική συνεργασία με την Alpha Bank στηρίζει τη φιλοδοξία της Generali να ενισχύσει το κανάλι bancassurance, προκειμένου να ενισχύσει περαιτέρω την ανάπτυξή της στον κλάδο των Γενικών Ασφαλίσεων»

Η Generali δραστηριοποίειται στην Ελλάδα από το 1886 και είναι η έκτη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στη χώρα, με μερίδιο αγοράς 6%. Το 2020 ο κύκλος εργασιών είχε διαμορφωθεί σε 235 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά της, με βάση τις οικονομικές καταστάσεις του 2019, η ΑΧΑ εμφάνισε ετήσια έσοδα 168 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα, με τα καθαρά λειτουργικά κέρδη να φθάνουν τα 15 εκατ. ευρώ.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News