Business & Finance Παρασκευή 28/05/2021, 19:42
BUSINESS & FINANCE

Η περιοχή που εξαιρεί τους τραπεζίτες από την καραντίνα

Δεν θα υπάγονται σε αυστηρά περιοριστικά μέτρα

Η περιοχή που εξαιρεί τους τραπεζίτες από την καραντίνα

Τη δυνατότητα να ταξιδεύουν ελεύθερα από και προς το Χονγκ Κονγκ θα έχουν πλέον τα υψηλόβαθμα εκτελεστικά στελέχη των μεγάλων τραπεζών, τα οποία εξαιρούνται από την υποχρεωτική παραμονή σε 21ήμερη καραντίνα.

Η εξαίρεση θα αφορά, συγκεκριμένα, διευθυντές τραπεζικών εταιρειών, οι οποίες έχουν λάβει νόμιμη άδεια λειτουργίας από τις τοπικές αρχές του Χονγκ Κονγκ.

Το ίδιο προνόμιο θα έχουν, επίσης, και τα εκτελεστικά στελέχη των off shore εταιρειών, όπως αποφάσισε η τοπική κυβέρνηση, η οποία εφαρμόζει ένα από τα αυστηρότερα συστήματα περιορισμού για τους ταξιδιώτες (σ.σ. υποχρεωτική καραντίνα 21 ημερών σε ξενοδοχείο).

Όμως, απ’ ότι φαίνεται, αυτό ισχύει για όλους, πλην των τραπεζιτών.

Οι εξαιρέσεις θα αφορούν αποκλειστικά επαγγελματικά ταξίδια και προϋποθέτουν την προσκόμιση αρνητικού τεστ κορωνοϊού. Κάθε εταιρεία θα έχει δικαίωμα συνολικά τεσσάρων ταξιδιών ανά μήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Χονγκ Κονγκ έχει εμβολιάσει μέχρι στιγμής μόλις το 12,6% του συνολικού πληθυσμού (7,5 εκατ.), απέχοντας παρασάγγας από τα υπόλοιπα χρηματοπιστωτικά κέντρα (Λονδίνο 27%, Σιγκαπούρη 28%).

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News