Business & Finance Τρίτη 25/05/2021, 12:02
BUSINESS & FINANCE

Η πρώτη ομάδα της Ισπανίας που μπαίνει στο Χρηματιστήριο

Αγωνίζεται στην 4η εθνική κατηγορία

Η πρώτη ομάδα της Ισπανίας που μπαίνει στο Χρηματιστήριο

Μία μικρή ομάδα της 4ης κατηγορίας της Ισπανίας, η οποία ιδρύθηκε το 2017 και αγωνίζεται σ’ ένα γήπεδο μόλις 2.000 θέσεων, γίνεται ο πρώτος ποδοσφαιρικός σύλλογος, ο οποίς θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο της Μαδρίτης.

Ο λόγος για την CF Intercity, η οποία τη Δευτέρα αποφάσισε να καταστεί η πρώτη ισπανική ομάδα, της οποίας οι μετοχές θα διαπραγματεύονται ελεύθερα στο εγχώριο Χρηματιστήριο.

Με έδρα την πόλη Αλικάντε, 430 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μαδρίκτης, η Intercity υπολογίζει να συγκεντρώσει περίπου 4,5 εκατ. ευρώ κατά την Αρχική Δημόσια Προσφορά (IPO), σκορπώντας αισιοδοξία στους τρεις συνιδρυτές, οι οποίοι κατέχουν περίπου το 50% της ομάδας.

Από το 2017, όταν και ιδρύθηκε, ο ισπανικός σύλλογος έχει καταφέρει να «ανέβει» από τα τοπικά στην 4η εθνική κατηγορία, ένα ημι-επαγγελματικό πρωτάθλημα, το οποίο ονομάζεται «Segunda Division RFEF».

Από τη ρευστότητα που θα αντλήσει μέσω του χρηματιστηρίου, η διοίκηση προσδοκά να κατασκευάσει ένα νέο αθλητικό κέντρο στην πόλη Αλικάντε, όπως και ένα νέο γήπεδο χωρητικότητας 7.000 θέσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ελάχιστα ποδοσφαιρικά σωματεία της Ευρώπης είναι ενταγμένα σε κάποια χρηματιστηριακή αγορά. Ανάμεσα σ’ αυτά ξεχωρίζουν η βρετανική Manchester United, καθώς και οι ιταλικές Juventus – Roma.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News