Business & Finance Παρασκευή 21/05/2021, 21:00
ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Αγωγή κατά της Credit Suisse καταθέτουν επενδυτές

Αγωγή κατά της Credit Suisse καταθέτουν επενδυτές

Σε ένα ακόμη πλήγμα για το δεύτερο μεγαλύτερο πιστωτικό όμιλο της Ελβετίας, επενδυτές κατέθεσαν αγωγή κατά της Credit Suisse για τις συναλλαγές της ελβετικής τράπεζας με το fund Archegos και τη χρηματοοικονονομική εταιρεία Greensill, όπως ανακοίνωσε σήμερα το δικηγορικό γραφείο The Law Offices of Frank R. Cruzου που ανέλαβε την υπόθεση.

Το συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι κατέθεσε την αγωγή για λογαριασμό των επενδυτών που αγόρασαν ή απέκτησαν με άλλο τρόπο αμερικανικές καταθετικές αποδείξεις για μετοχές της Credit Suisse Group AG το διάστημα από τις 29 Οκτωβρίου 2020 έως 31 Μαρτίου 2021.

Η Credit Suisse έχε αποφύγει προς το παρόν οιοδήποτε σχόλιο. 

Υπενθυμίζεται ότι η Credit Suisse σημείωσε απώλειες άνω των 5 δισ. δολαρίων από την κατάρρευση της αμερικανικού fund Archegos και την αναστολή των κεφαλαίων που συνδέονται με την κατάρρευση της Greensill Capital. Oι ζημίες αυτές οδήγησαν σε μία σειρά από εσωτερικές και εξωτερικές έρευνες, απολύσεις κορυφαίων στελεχών της ελβετικής τράπεζας αλλά και σε αύξηση κεφαλαίου, κάτι που ο νέος πρόεδρος της Αντόνιο Χόρτα-Οσόριο είχε περιγράψει ως τη μεγαλύτερη πρόκληση που έχει αντιμετωπίσει στη σταδιοδρομία του ο δεύτερος μεγαλύτερος πιστωτικός όμιλος της Ελβετίας.

Η μετοχή της Credit Suisse έχει διολισθήσει περίπου 30% από τις αρχές Μαρτίου, όταν αποκαλύφθηκαν για πρώτη φορά τα προβλήματα που σχετίζονταν με τα κεφάλαια χρηματοδότησης της Greensill.

Πηγή: REUTERS
    

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News