Business & Finance Τετάρτη 12/05/2021, 11:09
BUSINESS & FINANCE

Οι κροίσοι του «crypto»: Τραπεζίτης της Goldman Sachs πλούτισε με το dogecoin και παραιτήθηκε

Οι κροίσοι του «crypto»: Τραπεζίτης της Goldman Sachs πλούτισε με το dogecoin και παραιτήθηκε

Το dogecoin μπορεί να ξεκίνησε σαν αστείο, όμως τα κέρδη του, που ξεπερνούν το 1.000% από την αρχή του έτους, είναι πολύ σοβαρά. Έτσι, ένας ανώτερος τραπεζίτης της Goldman Sachs που έβγαλε εκατομμύρια από το κρυπτονόμισμα με το σκυλάκι, αποφάσισε να παρατήσει τη δουλειά του στην τράπεζα.

Σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται ο Guardian, ο Aziz McMahon, γενικός διευθυντής και επικεφαλής πωλήσεων για τις αναδυόμενες αγορές στην Goldman Sachs, παραιτήθηκε από τη θέση του, γιατί πλούτισε με το Dogecoin.

Το κρυπτονόμισμα που έχει διάσημους υποστηρικτές, όπως ο ιδρυτής της Tesla, Elon Musk, ο ράπερ Snoop Dogg και ο μπασίστας των Kiss Gene Simmons, εκτινάχθηκε ακόμα και πάνω από τα 0,72 δολάρια την περασμένη εβδομάδα, καθώς υπήρχαν προσδοκίες ότι ο Musk θα μιλούσε θετικά για αυτό στην εμφάνισή του στη διάσημη τηλεοπτική εκπομπή Saturday Night Live.

Αυτή την εβδομάδα, χάνει πάνω από το 30% της αξίας του, αφότου ο Musk το περιέγραψε ως «hustle» (που μπορεί να ερμηνευτεί και ως «κομπίνα»), με αποτέλεσμα η τιμή του να διαμορφώνεται γύρω στα 0,50 δολάρια. Όμως, εξακολουθεί να δίνει κέρδη άνω του 1.000% από τις αρχές του έτους.

Όπως αναφέρει ο Guardian, δεν είναι γνωστό πόσα χρήματα έβγαλε ο McMahon ποντάροντας στο Dogecoin. Όμως φαίνεται ότι ήταν αρκετά για να πειστεί να αφήσει τη δουλειά του στην Goldman Sachs, έπειτα από 14 χρόνια.  

Αφότου δημιουργήθηκε ως παρωδία του bitcoin, από δύο προγραμματιστές της IBM και της Adobe το 2013, το dogecoin έχει δημιουργήσει σημαντικές περιουσίες. Κάποιος ανώνυμος «επενδυτής» λέγεται ότι έχει στην κατοχή του dogecoins αξίας άνω των 22 δισ.  δολαρίων.

Βέβαια, οι αρχές προειδοποιούν όλο και εντονότερα ότι όσοι επενδύουν στα κρυπτονομίσματα θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να χάσουν όλα τα χρήματά τους.

«Δεν έχουν καμία εσωτερική αξία.  Θα το πω πολύ απλά και πάλι. Να τα αγοράζετε μόνο εάν είστε προετοιμασμένοι να χάσετε όλα τα χρήματά σας», είπε ο Andrew Bailey, διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News