Business & Finance Δευτέρα 19/04/2021, 18:08
ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Έως τέλος του 2021 το «πάγωμα» των βεβαιωμένων οφειλών

Για οφειλές προς τις εφορίες και τα ελεγκτικά κέντρα οφειλών

Έως τέλος του 2021 το «πάγωμα» των βεβαιωμένων οφειλών

Την παράταση έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2021 της προθεσμίας καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών, τα οποία τελούσαν σε αναστολή είσπραξης, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. 

Πρόκειται ειδικότερα, για οφειλές προς τις εφορίες και τα ελεγκτικά κέντρα οφειλών, τα οποία παρέμειναν «παγωμένα» έως τις 30 Απριλίου του 2021.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο, η παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω των συνθηκών που επικρατούν στην ελληνική οικονομία, ως απόρροια των μέτρων αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πανδημίας.

Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ

Ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος υπέγραψε σήμερα απόφαση με την οποία παρατείνεται,  μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2021 η καταβολή των βεβαιωμένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.) και τα Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών, οι οποίες τελούν σε αναστολή είσπραξης μέχρι 30-4-2021.

Η παράταση αναστολής κρίνεται επιβεβλημένη λόγω των συνθηκών που επικρατούν, στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της πανδημίας σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News