Business & Finance Πέμπτη 15/04/2021, 15:29
ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι σταρ του NBA που επενδύουν στην κάνναβη

Τζον Γουόλ και Καρμέλο Άντονι

Οι σταρ του NBA που επενδύουν στην κάνναβη

Στη βιομηχανία της κάνναβης επέλεξαν να επενδύσουν δύο εν ενεργεία σταρ του NBA. Ο λόγος για τους Τζον Γουόλ και Καρμέλο Άντονι, οι οποίοι από κοινού βοήθησαν τη Leuene να συγκεντρώσει περίπου 5 εκατ. δολάρια.

Οι δύο δημοφιλείς καλαθοσφαιριστές αποφάσισαν να εμπλακούν ενεργά με την εταιρεία κάνναβης από την Καλιφόρνια, συμβάλλοντας στην άντληση σημαντικών κεφαλαίων για την ανάπτυξή της.

Μάλιστα, πέραν των ίδιων, στην χρηματοδότηση της Leuene συμμετείχαν ο ατζέντης του NBA, Ριτς Πολ, ο επιχειρηματίας Λα Λα Άντονι, ο μουσικός παραγωγός Άντονι Σαλέχ και η εταιρεία Casa Verde Capital.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, τα αντληθέντα 5 εκατ. δολάρια θα χρησιμοποιηθούν για την περαιτέρω επέκταση των προϊόντων κάνναβης, ενόσω αυξάνονται οι πολιτείες, οι οποίες προχωρούν σε νομιμοποίηση της μαριχουάνας.

Όμως, οι Γουόλ και Άντονι δεν είναι οι πρώτοι καλαθοσφαιριστές, οι οποίες ασχολούνται με την κάνναβη. Είχε προηγηθεί ο παλαίμαχος Αλ Χάρινγκτον, ο οποίος το 2019 άντλησε 16 εκατ. ευρώ, ιδρύοντας τη δική του εταιρεία, με την επωνυμία Viola.

Κι όλα αυτά, ενώ η Νέα Υόρκη κατέστη η τελευταία -χρονικά- πολιτεία των ΗΠΑ, η οποία νομιμοποιεί την χρήση κάνναβης, ακολουθώντας το παράδειγμα της Αριζόνας, του Νιου Τζέρσεϊ κι άλλων 13 πολιτειών.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News