Business & Finance Πέμπτη 1/04/2021, 14:13
ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Τι σχέση έχει η Miley Cyrus με τη Wall Street;

Τι σχέση έχει η Miley Cyrus με τη Wall Street;

Όταν η τραγουδίστρια της ποπ Miley Cyrus χαρίζει στους φανς της μετοχές αξίας 1 εκατ. δολαρίων μέσω των social media, είναι πια ξεκάθαρο: Ο άλλοτε βαρετός κόσμος των επενδύσεων, θεωρείται πλέον cool.

Χθες, η τραγουδίστρια κάλεσε τους θαυμαστές της να κάνουν comment στους λογαριασμούς της στο Twitter και στο Instagram, για μία ευκαιρία να κερδίσουν μετοχές συνολικής αξίας 1 εκατ. δολαρίων, τις οποίες προσφέρει τo Cash App της εταιρείας πληρωμών Square.

https://twitter.com/MileyCyrus/status/1377304839949066240

Είναι μία ακόμα ένδειξη ότι οι επενδύσεις  σε μετοχές γίνονται κομμάτι της pop κουλτούρας, καθώς εταιρείες όπως η Square (της οποίας CEO είναι ο συνιδρυτής του Twitter Jack Dorsey) και η εφαρμογή χρηματιστηριακών συναλλαγών Robinhood χρησιμοποιούν τη δύναμη των social media για να προσελκύσουν μία νέα γενιά πελατών.

Πραγματικά, το ενδιαφέρον για τις μετοχές και τις αγορές παρουσιάζει έκρηξη τον τελευταίο χρόνο, καθώς ο κόσμος είναι κλεισμένος μέσα και πολλοί στρέφονται στο trading μέσω πλατφορμών όπως αυτή της Robinhood, προκειμένου να καταπολεμήσουν την ανία του lockdown.

Αυτή η κατηγορία των επενδυτών ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για το ράλι της Tesla του Elon Mask, της GameStop και των άλλων μετοχών των memes, καθώς και για την εκρηκτική άνοδο των κρυπτονομισμάτων.

Βέβαια, οι σύμβουλοι επενδύσεων ανησυχούν ότι ιδιώτες επενδυτές αναλαμβάνουν ρίσκα τα οποία δεν κατανοούν και ριψοκινδυνεύουν περισσότερα χρήματα από αυτά που αντέχουν να χάσουν. Η αυτοκτονία ενός 20χρονου trader του Robinhood που πίστεψε λανθασμένα ότι είχε συσσωρεύσει ζημιές 730.000 δολαρίων στην πλατφόρμα, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Πάντως, η πρωτοβουλία της Miley Cyrus –η οποία γίνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 15 χρόνων από την πρώτη κυκλοφορία της σειράς της Disney «Hannah Montana», από την οποία έγινε ευρέως γνωστή- συνοδεύεται από μία προσπάθεια της τραγουδίστριας να μορφώσει τους νεαρούς θαυμαστές της γύρω από τις επενδύσεις. «Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από το να επενδύεις στον εαυτό σου», γράφει στο Twitter, μαζί με ένα link για την παρουσίαση «My First Stock» («η πρώτη μου μετοχή») του Cash App. «Θέλω να μοιράσω την ιδιοκτησία (των  μετοχών) σε όσο περισσότερους μπορώ», γράφει η τραγουδίστρια, με τους πρώτους  φανς να λαμβάνουν ήδη τις μετοχές που ζήτησαν ως δώρο. Δεν προκαλεί, βέβαια, έκπληξη ότι οι περισσότεροι επέλεξαν τις μετοχές της Tesla.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News