Business & Finance Παρασκευή 19/03/2021, 14:26
BUSINESS & FINANCE

Σχεδόν 30.000 αιτήσεις για την προκαταβολή σύνταξης

Νέα μέτρα επίσπευσης της απονομής συντάξεων

Σχεδόν 30.000 αιτήσεις για την προκαταβολή σύνταξης

Σε περίπου 30.000 ανέρχονται οι μέχρι στιγμής αιτήσεις για τη χορήγηση της προκαταβολής σύνταξης, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Μάλιστα, διαβεβαίωσε ότι θα ληφθούν μέτρα για την περαιτέρω απλούστευση και επιτάχυνση της διαδικασίας απονομής συντάξεων. Οι επίμαχες δράσεις δε, θα εξελιχθούν σε δύο επίπεδα, σε καθαρά οργανωτικό και σε νομοθετικό.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη, μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης του Δημοσίου gov.gr, καθώς και μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του e-EΦΚΑ (www.efka.gov.gr) και θα είναι ανοικτή για αιτήσεις μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2021.

Για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας απαιτούνται τα παρακάτω στοιχεία:

  • Οι κωδικοί ΤaxisNet του αιτούντος
  • Ο ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ
  • Το IBAN του τραπεζικού λογαριασμού
  • Ο αριθμός πρωτοκόλλου του αιτήματος συνταξιοδότησης, η ημερομηνία υποβολής του αιτήματος και ο τ. φορέας υποβολής/κατάθεσης του αιτήματος συνταξιοδότησης

Τα στοιχεία αυτά απαιτούνται, εφόσον δεν είναι προσυμπληρωμένα στην αίτηση.

Η προκαταβολή, ύψους 384 και 360 ευρώ, θα χορηγείται αμέσως μετά την αίτηση συνταξιοδότησης του ασφαλισμένου και έως ότου εκδοθεί η προσωρινή ή η οριστική σύνταξη. Το μέτρο αποφασίστηκε στο πλαίσιο της δέσμης δράσεων για την αντιμετώπιση των χιλιάδων εκκρεμών συντάξεων (154.000 κύριες, 120.000 επικουρικές).

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News