Business & Finance Τρίτη 2/03/2021, 15:45
BUSINESS & FINANCE

Goldman Sachs: Αποδόσεις 15% θα δώσουν τα εμπορεύματα σε ένα χρόνο

Goldman Sachs: Αποδόσεις 15% θα δώσουν τα εμπορεύματα σε ένα χρόνο

Στην αναβάθμιση των εκτιμήσεών της για το πετρέλαιο, τα μέταλλα και τα σιτηρά προχωρά η Goldman Sachs, προβλέποντας ότι ο δείκτης των εμπορευμάτων θα δώσει αποδόσεις 15,5% σε ορίζοντα 12 μηνών.

Ο αμερικανικός οίκος έχει δηλώσει από τον περασμένο Οκτώβριο ότι ένα νέο διαρθρωτικό bull market έχει ξεκινήσει στα εμπορεύματα και πλέον, καθώς όλες οι αγορές (εκτός από το κακάο και τον ψευδάργυρο) εμφανίζονται ελλειμματικές, η Goldman επιβεβαιώνει την εκτίμησή της αυτή.

Θεωρώντας ότι τα ισχυρά θεμελιώδη και όχι οι ροές κεφαλαίων δίνουν ώθηση στις τιμές των εμπορευμάτων, οι αναλυτές αναβάθμισαν τις εκτιμήσεις τους για το πετρέλαιο στα  75 δολάρια ανά βαρέλι για τους επόμενους έξι μήνες (από 65 δολάρια προηγουμένως) και για το χαλκό στα 10.500 δολάρια ανά τόνο για τους επόμενους 12 μήνες (από 10.000 δολάρια προηγουμένως). Αντίθετα, υποβάθμισαν την τιμή στόχο για το χρυσό στα 2.000 δολάρια από τα 2.300 δολάρια ανά ουγγιά.

Όπως εξηγεί η Goldman Sachs, τα εμπορεύματα λειτουργούν σαν ένας συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην αυξανόμενη ζήτηση, το ασθενέστερο δολάριο και τον πληθωρισμό, για αυτό και  στατιστικά, αποτελούν την καλύτερη αντιστάθμιση κινδύνου απέναντι στον πληθωρισμό.

Κ. Σαμ.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News