Business & Finance Τετάρτη 24/02/2021, 13:20
BUSINESS & FINANCE

Ολοκληρώθηκε η εθελουσία στα ΕΛΤΑ – Ενδιαφέρον από σχεδόν 2.000 εργαζόμενους

Προς αποχώρηση το 35% των εργαζομένων

Ολοκληρώθηκε η εθελουσία στα ΕΛΤΑ – Ενδιαφέρον από σχεδόν 2.000 εργαζόμενους

Συνολικά 1.968 εργαζόμενοι υπέβαλλαν αίτηση στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ), με το ενδιαφέρον να επιτυγχάνει τον στόχο της διοίκησης για αποχώρηση του 35% του συνολικού εργατικού δυναμικού.

«Με επιτυχία, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα Εθελούσιας Εξόδου των Ελληνικών Ταχυδρομείων, το βράδυ της Τρίτης 22 Φεβρουαρίου. Οι αιτήσεις συμμετοχής έφτασαν τις 1.968, καλύπτοντας το στόχο που είχε τεθεί στο πρόγραμμα του εταιρικού μετασχηματισμού της εταιρείας» ανακοίνωσε η διοίκηση των ΕΛΤΑ.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε την 1η Φεβρουαρίου και απευθυνόταν σε μεγάλο μέρος των εργαζομένων, παρέχοντας ένα πακέτο κινήτρων, αποζημιώσεων και προνοίων. «Το γεγονός αυτό εκτιμήθηκε από τους δικαιούχους και η υψηλή συμμετοχή τους επιβεβαίωσε τον προσεκτικό και λεπτομερή σχεδιασμό του, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες και προσδοκίες διαφορετικών κατηγοριών προσωπικού» σχολίασε η εταιρεία.

Και συνέχισε: «Η ολοκλήρωση του προγράμματος αποτελεί κομβικό σημείο του εταιρικού μετασχηματισμού και πλέον η διοίκηση των ΕΛΤΑ προχωρεί στα επόμενα βήματα του στρατηγικού σχεδιασμού, που έχουν στόχο τη μετεξέλιξη του οργανισμού σε μία σύγχρονη και κερδοφόρα επιχείρηση, που θα παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους πελάτες της διαφυλάσσοντας παράλληλα τον κοινωνικό της ρόλο, ως φορέας της καθολικής ταχυδρομικής υπηρεσίας, εξυπηρετώντας κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας».

Διαβεβαίωσε δε, ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα, ώστε η αποχώρηση των εργαζομένων να πραγματοποιηθεί ομαλά, χωρίς να επηρεαστεί η εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω της εθελουσίας, η διοίκηση προσδοκά τον σημαντικό εξορθολογισμό του μισθολογικού κόστους, το οποίο ανέρχεται -σύμφωνα με τα στοιχεία του 2019- σε 189,2 εκατ. ευρώ.

Τι προβλέπει η εθελούσια

Το πρόγραμμα εθελουσίας προβλέπει εφάπαξ καταβολή  24 έως και 45 μισθών ανάλογα με την ηλικία και τα έτη προϋπηρεσίας κάθε εργαζόμενου, καταβολή ενός επιπλέον μισθού για κάθε ανήλικο τέκνο και τέλος, επέκταση για δύο έτη της πρόσθετης Ασφάλισης Ζωής και Υγειονομικής περίθαλψης μέσω του ΤΕΑ ΕΛΤΑ.

Ειδική πρόβλεψη επίσης, γίνεται για τους εργαζόμενους που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης. Τέλος, συμπεριλαμβάνει ειδική πρόβλεψη για εργαζόμενους με τέκνα ΑΜΕΑ ανεξαρτήτως ηλικίας, στους οποίους θα καταβάλλονται επιπλέον πέντε μισθοί.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News