Business & Finance Δευτέρα 21/10/2024, 20:00
BUSINESS & FINANCE

Ρωσικά ΜΜΕ: Η κυβέρνηση αγοράζει περισσότερα iPhones παρά τις ανησυχίες για ασφάλεια

Ρωσικά ΜΜΕ: Η κυβέρνηση αγοράζει περισσότερα iPhones παρά τις ανησυχίες για ασφάλεια

Παρά την απαγόρευση που έχει επιβληθεί σε ορισμένους κρατικούς αξιωματούχους στη χρήση συσκευών της Apple, οι αγορές iPhones εντός της ρωσικής κυβέρνησης τετραπλασιάστηκαν το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την εφημερίδα Vedomosti.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα σε σχετικό δημοσίευμα, επικαλούμενη στέλεχος της πλατφόρμας συναλλαγών Tenderplan, η αξία των συμβάσεων που αφορούν σε iPhones, ανήλθε σε 71.469 δολάρια το πρώτο 9μηνο του 2024, έναντι 16.571 δολαρίων το προηγούμενο έτος.

Το πρακτορείο Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα τα στοιχεία που παραθέτει η εφημερίδα.

Το ρωσικό υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής είχε απαγορεύσει πέρυσι σε κρατικούς αξιωματούχους να χρησιμοποιούν iPhones και iPads κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Τον Ιούνιο του 2023, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) είχε ανακοινώσει ότι αποκάλυψε μια επιχείρηση κατασκοπείας από πλευράς των ΗΠΑ, που έθετε σε κίνδυνο χιλιάδες iPhones μέσα από ένα εξελιγμένο λογισμικό παρακολούθησης, ισχυρισμό που η Apple διέψευσε.

Η εφημερίδα Kommersant ανέφερε επίσης πέρυσι ότι το Κρεμλίνο ζήτησε από αξιωματούχους που εμπλέκονται στις προετοιμασίες για τις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας το 2024 να σταματήσουν να χρησιμοποιούν iPhones, λόγω ανησυχιών ότι οι συσκευές είναι ευάλωτες στις δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Σημειώνεται πως το τελευταίο iPhone 16 ήδη πωλείται και σημειώνει μεγάλη ζήτηση στη Ρωσία, όπου φθάνει μέσω του συστήματος «γκρίζων» εισαγωγών που επιτρέπει η κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι η Apple σταμάτησε τις εξαγωγές στη χώρα, λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Πηγή: Reuters

Διαβάστε επίσης:

Κίνα: Αλμα 20% στις πωλήσεις του νέου iPhone

ΗΠΑ: Σύλληψη υπόπτου για το χακάρισμα της SEC που είχε φέρει τις τιμές του bitcoin στα ύψη

Νέο iPhone ή μεταχειρισμένο smartphone; Πονοκέφαλος για την Apple μια αγορά που ανθεί

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News