BUSINESS & FINANCE

Folli Follie: Σήμερα η εκδίκαση του σχεδίου εξυγίανσης

Εξοφλούνται πλήρως Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία

Folli Follie: Σήμερα η εκδίκαση του σχεδίου εξυγίανσης

Σήμερα πραγματοποιείται η εκδίκαση του σχεδίου εξυγίανσης της Folli Follie που έχει καταθέσει προς επικύρωση η διοίκηση της εταιρείας στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Όπως έχει αποκαλύψει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα “Καθημερινή” το επιχειρηματικό σχέδιο για το διάστημα 2020-2029, εκτός από την εξασφάλιση ενδιάμεσης χρηματοδότησης, ύψους 13 εκατ. ευρώ, προβλέπει την μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων σε δύο νέες εταιρείες (OpsCo, AssetsCo) με έδρα το Λουξεμβούργο και την έκδοση νέων ομολογιών. Η Folli Follie, δηλαδή, θα μετατραπεί σε εταιρεία συμμετοχών, καθώς διαθέτει ποσοστό 10% στην OpsCo η οποία ως ενεργητικό θα αποκτήσει τις συμβάσεις διανομής σχετικά με τις δραστηριότητες κοσμημάτων, μόδας, καλλυντικών και πολυκαταστημάτων του σημερινού ομίλου. Στην AssetsCo και στη θυγατρική της European AssetsCo θα μεταβιβαστούν κτίρια, οικόπεδα και συμμετοχές σε εταιρείες (π.χ. μαρίνα Μυτιλήνης Α.Ε.).

Οι δύο αυτές εταιρείες, η OpsCo και η AssetsCo υπόκεινται στο δίκαιο του Λουξεμβούργου, κατ’ απαίτησιν των ομολογιούχων, με στόχο η αναδιάρθρωση της Folli Follie να προχωρήσει γρηγορότερα. Οι ομολογιούχοι δανειστές (συμβαλλόμενοι πιστωτές), που εκπροσωπούν το 96,29% του συνόλου των υποχρεώσεων, θα λάβουν μετοχές και ομολογίες της νέας Folli Follie ύψους 60 εκατ. ευρώ.Οσον αφορά τους ανέγγυους πιστωτές (σημ.: αριθμός εταιρειών σε Ελλάδα και εξωτερικό) προβλέπεται να λάβουν ομολογίες συνολικού ποσού 1,6 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν στο 20% των απαιτήσεών τους, ενώ το υπόλοιπο 80% θα διαγραφεί.

Εν γένει, η Folli Follie προβλέπεται ότι θα αποδώσει το 32% των συνολικών χρεών της και υπολογίζεται ότι ποσό της τάξεως των 349 εκατ. ευρώ (68% των υποχρεώσεων) θα διαγραφεί. Λόγω, εξάλλου, του μεγάλου «κουρέματος», οι ομολογιούχοι θα αποκτήσουν την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου στη Folli Follie και στις νέες εταιρείες που θα δημιουργηθούν. Στον αντίποδα, οφειλές ύψους 15,8 εκατ. ευρώ προς Δημόσιο, ασφαλιστικούς οργανισμούς και εργαζομένους (ενέγγυοι πιστωτές) εξοφλούνται πλήρως.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News