Business & Finance Πέμπτη 17/10/2024, 22:44
BUSINESS & FINANCE

ΗΠΑ: Χαλάρωση των περιορισμών στις εξαγωγές που σχετίζονται με το διάστημα

ΗΠΑ: Χαλάρωση των περιορισμών στις εξαγωγές που σχετίζονται με το διάστημα

Η κυβέρνηση Biden χαλαρώνει την Πέμπτη τους εξαγωγικούς περιορισμούς για τις αμερικανικές εμπορικές διαστημικές εταιρείες προκειμένου να στέλνουν ορισμένα είδη που σχετίζονται με δορυφόρους και διαστημόπλοια σε συμμάχους και εταίρους, δήλωσαν στο Reuters δύο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Οι αλλαγές αποσκοπούν στο να διευκολύνουν την αναπτυσσόμενη αμερικανική εμπορική διαστημική βιομηχανία να επεκτείνει τις πωλήσεις, προστατεύοντας παράλληλα τα συμφέροντα της εθνικής ασφάλειας και της εξωτερικής πολιτικής αναφέρει το Reuters.

Ορισμένα είδη που αφορούν διαστημόπλοια τηλεπισκόπησης ή διαστημική συναρμολόγηση υλικοτεχνικής υποδομής και συντήρηση διαστημοπλοίων δεν θα χρειάζονται πλέον άδειες για την αποστολή στην Αυστραλία, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε το ένα άτομο.

Ορισμένα λιγότερο ευαίσθητα μέρη και εξαρτήματα δορυφόρων και διαστημοπλοίων δεν θα χρειάζονται πλέον άδειες για την αποστολή σε περισσότερες από 40 χώρες, δήλωσε το άτομο. Στις χώρες αυτές περιλαμβάνονται ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και οι περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε το δεύτερο άτομο.

Moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News