Business & Finance Τετάρτη 16/10/2024, 14:01
BUSINESS & FINANCE

Airbus: Σχέδια για περικοπές έως και 2.500 θέσεων εργασίας

Airbus: Σχέδια για περικοπές έως και 2.500 θέσεων εργασίας

Περικοπές έως και 2.500 θέσεων εργασίας σχεδιάζει η Airbus, όπως ανέφεραν πηγές που επικαλείται το Reuters. Οι περικοπές αφορούν στον τομέα της άμυνας και του διαστήματος, μετά τις αυξανόμενες απώλειες στην εταιρεία, από δορυφορικά έργα.

Η ευρωπαϊκή αεροναυπηγική εταιρεία θα εφαρμόσει τις περικοπές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 7% του εργατικού δυναμικού της στη μονάδα Άμυνας & Διαστήματος, μέχρι τα μέσα του 2026. Η Airbus αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η Airbus κατασκευάζει δορυφόρους, αεροπλάνα μεταφορών και έχει βασικά μερίδια στα ευρωπαϊκά προγράμματα πυραύλων, μαχητικών αεροσκαφών και διαστημικών εκτοξεύσεων.

Η επιχείρησή της έχει πληγεί από βαριές επιβαρύνσεις στα διαστημικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένου του OneSat, και από καθυστερήσεις και αύξηση του κόστους στην άμυνα.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας, τις οποίες μετέδωσε πρώτο το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP, ακολουθούν μια μακροχρόνια επανεξέταση της αποτελεσματικότητας στον τομέα της άμυνας και του διαστήματος, με την κωδική ονομασία ATOM.

Η Airbus έχει επίσης καταρτίσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο ανάκαμψης για την προβληματική επιχείρηση Διαστημικών Συστημάτων, χωρίς να περιμένει την έκβαση των πρόσφατων συνομιλιών για την ενοποίηση των δορυφόρων, στις οποίες συμμετέχουν η ιταλική Leonardo και η γαλλική Thales.

Αλλά οι περικοπές θέσεων εργασίας δεν θα περιοριστούν αποκλειστικά στη διαστημική επιχείρηση, η οποία είχε 1,5 δισ. ευρώ σε έξοδα τα τελευταία τρίμηνα, ανέφεραν οι πηγές.

Το Reuters ανέφερε τον Ιούλιο ότι η Airbus είχε δρομολογήσει ένα επείγον σχέδιο περιορισμού των ταμειακών διαθεσίμων στην ευρύτερη μονάδα Άμυνας και Διαστήματος, όπου οι διευθυντές έχουν χαρακτηρίσει την κατάσταση του κόστους «κρίσιμη».

Ο διευθύνων σύμβουλος Guillaume Faury δήλωσε στους δημοσιογράφους νωρίτερα φέτος ότι η Airbus εξετάζει ευκαιρίες στον τομέα της άμυνας, του διαστήματος και ιδίως των δορυφόρων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από το Reuters

Διαβάστε επίσης:

Ryanair: Καμπανάκι για την επιβατική κίνηση λόγω καθυστερήσεων της Boeing

Η κβαντική μηχανική στην υπηρεσία των αεροπορικών εταιρειών

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News