Business & Finance Τρίτη 15/10/2024, 15:29
BUSINESS & FINANCE

Αλμα 45% στα κέρδη της Goldman Sachs – Ξεπέρασε τις προβλέψεις και η BofA

Αλμα 45% στα κέρδη της Goldman Sachs – Ξεπέρασε τις προβλέψεις και η BofA

Αύξηση κατά 45% κατέγραψαν τα κέρδη της Goldman Sachs το τρίτο τρίμηνο με ώθηση από την επενδυτική τράπεζα και τις χρηματιστηριακές συναλλαγές.

Οι προμήθειες επενδυτικής τραπεζικής αυξήθηκαν 20% στα 1,87 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα συνολικά κέρδη ανήλθαν σε 2,99 δισεκατομμύρια δολάρια ή 8,40 δολάρια ανά μετοχή για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, σε σύγκριση με 2,06 δισεκατομμύρια δολάρια ή 5,47 δολάρια ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο. Οι προβλέψεις έκαναν λόγο για κέρδη 6,89 δολάρια ανά μετοχή.

Τα έσοδα τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 12,70 δισ. δολάρια έναντι 11.8 δισ. δολαρίων των εκτιμήσεων. 

«Η απόδοσή μας καταδεικνύει τη δύναμη του παγκοσμίου επιπέδου franchise μας σε ένα βελτιούμενο λειτουργικό περιβάλλον», δήλωσε ο CEO David Solomon

Αλλά και η Bank of America Corp. σημείωσε καλύτερες επιδόσεις από τις αναμενόμενες, καθώς η εταιρεία επωφελήθηκε από τις ευμετάβλητες αγορές, ενώ τα καθαρά έσοδα από τόκους ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Τα έσοδα από τη διαπραγμάτευση μετοχών και σταθερού εισοδήματος, νομισμάτων και εμπορευμάτων αυξήθηκαν κατά 12% σε 4,93 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της την Τρίτη. Η επενδυτική τραπεζική ξεπέρασε επίσης τις προσδοκίες, ένα σημάδι ότι η πολυαναμενόμενη ανάκαμψη στις συναλλαγές αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Αυτό βοήθησε την Bank of America να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη ανά μετοχή. 

Η εταιρεία επωφελήθηκε από «την ετήσια αύξηση των αμοιβών επενδυτικής τραπεζικής και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, καθώς και των εσόδων από πωλήσεις και συναλλαγές», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Brian Moynihan στην ανακοίνωση.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Dimon: Ανήσυχος για την κορύφωση των γεωπολιτικών κινδύνων

Αμερικανικές τράπεζες: Εκπληξη από την JP Morgan, νέο ρεκόρ για την BlackRock

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News