Business & Finance Δευτέρα 14/10/2024, 22:00
BUSINESS & FINANCE

Η Berkshire Hathaway του W. Buffett αυξάνει στο 32% το μερίδιο της στη SiriusXM

Η Berkshire Hathaway του W. Buffett αυξάνει στο 32% το μερίδιο της στη SiriusXM

Η Berkshire Hathaway του Warren Buffett συνέχισε να αυξάνει το μερίδιό της στη SiriusXM, κατέχοντας πλέον το 32% της εταιρείας δορυφορικού ραδιοφώνου με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Ο όμιλος που εδρεύει στην Ομάχα της Νεμπράσκα αγόρασε περίπου 3,6 εκατομμύρια μετοχές για περίπου 87 εκατομμύρια δολάρια σε ξεχωριστές συναλλαγές από την Τετάρτη έως την Παρασκευή, σύμφωνα με την κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αργά την Παρασκευή.

Η Berkshire αύξησε το ποσοστό της αφού η Liberty Media του δισεκατομμυριούχου John Malone ολοκλήρωσε τη συμφωνία στις αρχές Σεπτεμβρίου για τη συνένωση των μετοχών παρακολούθησης με την υπόλοιπη εταιρεία παροχής υπηρεσιών ψυχαγωγίας ήχου. Ήταν μέρος της αναδιοργάνωσης της εκτεταμένης αυτοκρατορίας των μέσων μαζικής ενημέρωσης του Malone, η οποία περιελάμβανε επίσης την απόσχιση της ομάδας μπέιζμπολ Atlanta Braves σε ξεχωριστή, εισηγμένη εταιρεία, στην οποία η Berkshire κατέχει επίσης μετοχές.

Ο 94χρονος δεν έχει αναφερθεί ποτέ δημοσίως στο στοίχημα και δεν είναι σαφές αν βρίσκεται ο ίδιος πίσω από αυτό ή αν είναι έργο των επενδυτικών υπασπιστών του δισεκατομμυριούχου, είτε του Ted Weschler είτε του Todd Combs.

Η SiriusXM, η οποία παλεύει με απώλειες συνδρομητών και δυσμενείς δημογραφικές αλλαγές, δεν είναι δημοφιλής μετοχή στη Wall Street. Από τους 14 αναλυτές που ασχολούνται με το εν λόγω εμπορικό σήμα, μόνο οι πέντε του έδωσαν αξιολόγηση buy, σύμφωνα με την FactSet.

Ο αναλυτής της JPMorgan, Sebastiano Petti, άνοιξε εκ νέου την κάλυψη της SiriusXM με αξιολόγηση underweight την περασμένη εβδομάδα, επικαλούμενος ανησυχίες σχετικά με τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη του ραδιοφωνικού γίγαντα και την ικανότητά του να στοχεύσει με επιτυχία σε μια ευρύτερη δημογραφική ομάδα.

Εν τω μεταξύ, η συναλλαγή με την Liberty, η οποία μείωσε τον αριθμό των μετοχών κατά 12%, θα μπορούσε να αναγκάσει την εταιρεία να διακόψει την επαναγορά μετοχών μέχρι το 2027, γεγονός που πιθανότατα θα επιβαρύνει τις μετοχές, δήλωσε ο αναλυτής.

Η μετοχή σημείωσε άνοδο 8% τη Δευτέρα με την αποκάλυψη της Berkshire. Ωστόσο, οι μετοχές εξακολουθούν να σημειώνουν πτώση άνω του 50% φέτος.

Η τελευταία φορά που η Berkshire επένδυσε σημαντικά σε μια μεγάλη εταιρεία μέσων ενημέρωσης ήταν το 2022, όταν ο όμιλος αγόρασε ένα ποσοστό χωρίς δικαίωμα ψήφου στις μετοχές κατηγορίας Β της Paramount Global. Η επένδυση απογοήτευσε γρήγορα. Ο Buffett αποκάλυψε τον Μάιο του τρέχοντος έτους ότι είχε αποχωρήσει από το σύνολο των μετοχών με μεγάλη ζημία.

Ο Buffett δήλωσε ότι το άγονο στοίχημα της Paramount τον έκανε να σκεφτεί βαθύτερα για το τι προτεραιότητα δίνουν οι άνθρωποι στον ελεύθερο χρόνο τους. Προηγουμένως δήλωσε ότι η βιομηχανία streaming έχει πάρα πολλούς παίκτες που αναζητούν τα δολάρια των θεατών, προκαλώντας έναν σκληρό πόλεμο τιμών.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News