Business & Finance Παρασκευή 11/10/2024, 11:01
POS

Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα της Viva εναντίον SoftOne-Entersoft

Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα της Viva εναντίον SoftOne-Entersoft

Δεν έκανε δεκτή η δικαιοσύνη την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Viva κατά των εταιρειών Πληροφορικής Entersoft και Softone. Η εταιρεία με επικεφαλής τον Χάρη Καρώνη είχε αποστείλει εξώδικο στις Entersoft και Softone του Olympia Group με αφορμή τη διασύνδεση των συνεργαζόμενων με επιχειρηματικό λογισμικό (ERP) ταμειακών συστημάτων με POS. 

Στο έγγραφο η Viva υποστηρίζει ότι έχει δεχθεί σωρεία παραπόνων από πελάτες της, οι οποίοι διαμαρτύρονται ότι οι δύο εταιρείες λογισμικού, παρέχουν χωρίς χρέωση το υλικό και το λογισμικό διασύνδεσης των προϊόντων τους με τερματικά POS αποκλειστικά στους πελάτες δύο παρόχων υπηρεσιών πληρωμών, δηλαδή, της Euronet “Epay” και της Wordline. Αντίθετα, στους πελάτες της Viva, που παρέχει εφαρμογές διασύνδεσης ταμειακών με POS, επιβάλουν, όπως αναφέρει η εταιρεία, μεγάλες χρεώσεις. H Viva δηλαδή, υποστηρίζει ότι οι δύο εταιρείες δρουν εναρμονισμένα με τις Euronet και Worldline και με τον «τρόπο αυτό αποσπούν εκβιαστικά και αθέμιτα την πελατεία των υπόλοιπων παρόχων». 

Στον αντίποδα, η Softone και Entersoft είχαν αναφέρει στη δική τους εξώδικη διαμαρτυρία ότι μέσω των συνεργασιών τους με τα ιδρύματα πληρωμών Worldline και Euronet-Epay, τα τελευταία απορρόφησαν το σχετικό κόστος του λογισμικού διασύνδεσης υπέρ των εμπόρων που τοποθετείται, ετησίως, σε 25 έως 50 ευρώ ανά POS. Κι αυτό προκειμένου να προωθήσουν τις υπηρεσίες τους στην αγορά αποδοχής μέσων πληρωμής. Προσθέτουν πως, ήδη από το 2023 είχε λάβει χώρα διαπραγμάτευση για αντίστοιχη συνεργασία και με την Viva, η οποία όμως δεν τελεσφόρησε. Προσθέτουν ότι η Viva έχει συνάψει και ανακοινώσει συνεργασίες με άλλες εταιρείες λογισμικού για την προνομιακή αντιμετώπιση των πελατών τους. “Προξενεί συνεπώς ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση πώς μας καλείτε να σταματήσουμε μια πρακτική, η οποία, εκτός του ότι είναι καθόλα νόμιμη και προς το συμφέρον των εμπόρων, εφαρμόζεται από σας τους ίδιους. Μάλιστα, από όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, η εταιρεία σας έχει συνάψει και ανακοινώσει συνεργασίες με άλλες εταιρείες λογισμικού για την προνομιακή αντιμετώπιση των πελατών τους. Προξενεί συνεπώς ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση πως μας καλείτε να σταματήσουμε μια πρακτική, η οποία, εκτός του ότι είναι καθόλα νόμιμη και προς το συμφέρον των εμπόρων, εφαρμόζεται από εσάς τους ίδιους” σημειώνουν στα εξώδικα που έχουν αποστείλει.  

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News