Business & Finance Τρίτη 8/10/2024, 22:02
BUSINESS & FINANCE

Η Kering αναβαθμίζει τον St. Cantino, πρώην στέλεχος της Louis Vuitton, σε κορυφαία θέση στην Gucci

Η Kering αναβαθμίζει τον St. Cantino, πρώην στέλεχος της Louis Vuitton, σε κορυφαία θέση στην Gucci

Η Kering SA όρισε τον Stefano Cantino ως διευθύνοντα σύμβουλο της Gucci, αναθέτοντας σε ένα πρώην στέλεχος της LVMH να ηγηθεί της ανάκαμψης της μεγαλύτερης ετικέτας του γαλλικού ομίλου.

Ο Cantino, 57 ετών, εντάχθηκε στην Gucci τον Μάιο ως αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και θα αναλάβει το νέο του ρόλο την 1η Ιανουαρίου, ανακοίνωσε η Kering την Τρίτη. Αντικαθιστά τον Jean-François Palus, ο οποίος είχε διοριστεί προσωρινά πέρυσι.

Ο βετεράνος της βιομηχανίας της μόδας αναλαμβάνει σε μια περίοδο αδυναμίας για την προβληματική ιταλική μάρκα, η οποία έχει υποφέρει από την υποχώρηση της ζήτησης για προϊόντα υψηλής ποιότητας, ιδίως στην Κίνα, μετά τα χρόνια άνθησης της εποχής της πανδημίας. Οι μετοχές της Kering έχουν σημειώσει πτώση άνω του 40% φέτος.

Ο Cantino πέρασε προηγουμένως πέντε χρόνια στη Louis Vuitton, τη μεγαλύτερη μάρκα της LVMH, όπου επέβλεπε την επικοινωνία και την προβολή. Πριν από αυτό, εργάστηκε για δύο δεκαετίες στην Prada SpA, ανεβαίνοντας στη θέση του διευθυντή επικοινωνίας και μάρκετινγκ. Θα αναφέρεται στην αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλο της Kering, Francesca Bellettini.

Η Gucci, η οποία αντιπροσωπεύει περίπου τα δύο τρίτα των λειτουργικών κερδών της Kering, διόρισε πέρυσι νέο δημιουργικό διευθυντή, τον Sabato De Sarno, για να αναβιώσει την ιστορική μάρκα μόδας. 

Οι συλλογές του έφεραν μια πιο μινιμαλιστική αισθητική στην ετικέτα που ήταν γνωστή για τη φαντασμαγορία της υπό τον προκάτοχό του, Alessandro Michele. Ενώ ο De Sabato βρίσκεται στον Gucci για λιγότερο από δύο χρόνια, ο διορισμός του Cantino μπορεί να εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη θητεία του, καθώς οι διευθύνοντες σύμβουλοι της μόδας συχνά αναζητούν έναν προτιμώμενο σχεδιαστή για να μεταφράσει το όραμά τους. 

Ο Palus, μακροχρόνιος υπαρχηγός του διευθύνοντος συμβούλου της Kering Francois-Henri Pinault, ήρθε για να επιβλέψει την Gucci μετά την αποχώρηση του Marco Bizzarri πριν από ένα χρόνο. 

Ο όμιλος, στον οποίο ανήκουν επίσης οι Yves Saint Laurent και Balenciaga, ανακοινώνει τα έσοδα του τρίτου τριμήνου στις 23 Οκτωβρίου.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News