Business & Finance Τρίτη 8/10/2024, 10:06
BUSINESS & FINANCE

Βρετανία: Κοστίζουν στις εταιρείες ύδρευσης οι χαμένοι περιβαλλοντικοί στόχοι

Βρετανία: Κοστίζουν στις εταιρείες ύδρευσης οι χαμένοι περιβαλλοντικοί στόχοι

Η ρυθμιστική αρχή υδάτων της Βρετανίας κάλεσε τις εταιρείες ύδρευσης της χώρας που έχασαν τους περιβαλλοντικούς στόχους, να επιστρέψουν συνολικά 157,6 εκατ. λίρες (206 εκατ. δολάρια) στους πελάτες τους.

Πρόκειται για την τελευταία ποινή που επιβλήθηκε σε μια βιομηχανία που βρίσκεται στο επίκεντρο ενός σκανδάλου σχετικά με τους «βρώμικους ποταμούς».

Τα λύματα που απελευθερώνονται σε ποτάμια και θάλασσες έχουν προκαλέσει οργή στη Βρετανία κατά των ιδιωτικοποιημένων εταιρειών ύδρευσης, οι οποίες κατηγορούνται ότι ρίχνουν συστηματικά απόβλητα στις υδάτινες οδούς και δεν επενδύουν σε υποδομές.

Η ρυθμιστική αρχή Ofwat δήλωσε ότι οι λογαριασμοί των πελατών το 2025-26 θα μειωθούν για να αντανακλούν τους στόχους που δεν επιτεύχθηκαν, με τον μεγαλύτερο προμηθευτή της χώρας, την Thames Water, να χάνει 57 εκατ. λίρες και την United Utilities 33 εκατ. λίρες.

Οι εταιρείες ύδρευσης υποστηρίζουν ότι ο βροχερός καιρός του περασμένου έτους είχε ως αποτέλεσμα να απελευθερωθούν περισσότερα λύματα και ζήτησαν από τη ρυθμιστική αρχή να επιτρέψει την αύξηση των λογαριασμών ώστε να μπορέσουν να επενδύσουν περισσότερα για να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ofwat David Black δήλωσε ότι οι εταιρείες πρέπει να αλλάξουν την κουλτούρα τους και να σταματήσουν να κατηγορούν τον καιρό.

«Οι εταιρείες πρέπει να εφαρμόσουν τώρα δράσεις για να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους, να είναι πιο δυναμικές, ευέλικτες και να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των θεμάτων», ανέφερε σε δήλωσή του σήμερα Τρίτη.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News