Business & Finance Κυριακή 6/10/2024, 15:48
BUSINESS & FINANCE

FT: Ο ιδιοκτήτης της New York Sun πλησιάζει σε συμφωνία 550 εκατ. λιρών για την Telegraph

FT: Ο ιδιοκτήτης της New York Sun πλησιάζει σε συμφωνία 550 εκατ. λιρών για την Telegraph

Ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας New York Sun βρίσκεται κοντά στην εξαγορά της βρετανικής εφημερίδας Telegraph για περισσότερα από 550 εκατ. στερλίνες (722 εκατ. δολάρια), αναφέρει το Bloomberg το οποίο επικαλείται δημοσίευμα των Financial Times. 

Ο Dovid Efune είναι έτοιμος να ξεκινήσει αποκλειστικές συνομιλίες με τον σημερινό ιδιοκτήτη RedBird IMI, ανέφεραν οι FT, επικαλούμενοι τρεις ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα. Οι συζητήσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών βρίσκονταν σε προχωρημένο στάδιο αυτό το Σαββατοκύριακο και η συμφωνία αναμένεται να συμφωνηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Ο Efune έχει προσφέρει περισσότερα χρήματα από άλλους πιθανούς πλειοδότες, συμπεριλαμβανομένης της National World του David Montgomery, πρόσθεσαν οι FT. Σύμφωνα με την εφημερίδα, υποστηρίζεται από έναν αριθμό Αμερικανών επενδυτών και κεφαλαίων.

Η RedBird IMI αρνήθηκε να σχολιάσει στους FT, ενώ ο Efune δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για σχόλια, αναφέρει το Bloomberg.

Άλλοι πιθανοί μνηστήρες ήταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου Nadhim Zahawi και ο διαχειριστής hedge fund Paul Marshall. Το Bloomberg News ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι το ενδιαφέρον του Marshall είχε μειωθεί, αφού ο δισεκατομμυριούχος αγόρασε το πολιτικό περιοδικό Spectator έναντι 100 εκατομμυρίων λιρών.

Οποιαδήποτε συμφωνία θα έβαζε τέλος σε μια μακρά δημοπρασία από την RedBird IMI, την επενδυτική εταιρεία που διευθύνει ο πρώην επικεφαλής του CNN Jeff Zucker, η οποία αναγκάστηκε να ξεφορτωθεί τόσο την Telegraph όσο και το Spectator μετά από αντιδράσεις για τους δεσμούς της με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. 

Moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News