Business & Finance Σάββατο 5/10/2024, 16:59
BUSINESS & FINANCE

Foxconn: Σε συνεχή ανάκαμψη με τη βοήθεια του AI

Η εταιρεία δήλωσε ότι ο αριθμός των πωλήσεων του τρίτου τριμήνου ήταν ρεκόρ για την περίοδο αυτή και ξεπέρασε τις δικές της προσδοκίες για ανάπτυξη

Foxconn: Σε συνεχή ανάκαμψη με τη βοήθεια του AI

Η αύξηση των εσόδων της Hon Hai Precision Industry Co. επιταχύνθηκε το περασμένο τρίμηνο, διατηρώντας την ανοδική της πορεία, καθώς η ζήτηση για τους διακομιστές που οδηγούν την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης αντιστάθμισε τις αδύναμες πωλήσεις smartphone.

Ο κύριος κατασκευαστικός εταίρος της Apple Inc., γνωστός και ως Foxconn, ανέφερε ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 20,2% σε 1,85 τρισεκατομμύρια NT$ (57,9 δισ. δολ.) για το τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Αυτό συγκρίνεται με τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών για 1,78 τρισ. δολάρια NT$ (νέο δολάριο Ταϊβάν) που συγκέντρωσε το Bloomberg.  

Η εταιρεία δήλωσε ότι ο αριθμός των πωλήσεων του τρίτου τριμήνου ήταν ρεκόρ για την περίοδο αυτή και ξεπέρασε τις δικές της προσδοκίες για ανάπτυξη, χωρίς να διευκρινίσει την εκτίμηση. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 19% το τρίμηνο του Ιουνίου, η πρώτη αύξηση εσόδων της ταϊβανέζικης εταιρείας από τις αρχές του 2023.

Οι πωλήσεις της Foxconn βοηθούνται από μια αναπτυσσόμενη επιχείρηση προμήθειας διακομιστών που περιέχουν τα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης της Nvidia Corp. Τον Αύγουστο, δήλωσε ότι αναμένει αύξηση των εσόδων για το υπόλοιπο του έτους. Οι μετοχές της εταιρείας σημειώνουν άνοδο άνω του 85% το 2024.

Τι λέει η Bloomberg Intelligence

Η αύξηση των πωλήσεων της Hon Hai θα μπορούσε να επιταχυνθεί το 2024-25, καθώς η διάδοση της τεχνητής νοημοσύνης αναδεικνύεται σε βασικό μοχλό ανάπτυξης της εταιρείας και η ζήτηση των iPhone σταθεροποιείται. Η καθετοποιημένη ενσωμάτωση και το παγκόσμιο αποτύπωμά της την τοποθετούν σε ευνοϊκή θέση καθώς αυξάνεται η πολυπλοκότητα των διακομιστών AI και μεγαλώνει η ζήτηση για τοπική παραγωγή. Περισσότερη άνοδος θα μπορούσε να ξεκλειδωθεί τα επόμενα τρίμηνα καθώς βελτιώνεται η προσφορά των GPU της Nvidia και λανσάρονται νέα μοντέλα όπως η Blackwell GB200. Τα έξυπνα καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα και τα προϊόντα πληροφορικής, τα οποία μαζί αντιπροσώπευαν το 64% των συνολικών πωλήσεων το 1ο εξάμηνο, θα μπορούσαν να σταθεροποιηθούν καθώς η ζήτηση για smartphones και υπολογιστές φτάνει στο κατώτατο σημείο. Η επιχείρηση κατασκευής συμβολαίων EV ενδέχεται να είναι αχνή εν μέσω επιβράδυνσης της παγκόσμιας ζήτησης EV και η συμβολή στις πωλήσεις θα μπορούσε να παραμείνει οριακή, δήλωσαν οι Steven Tseng και Sean Chen, αναλυτές.

Η Hon Hai και άλλοι προμηθευτές υλικού επωφελούνται από ένα κύμα δαπανών για διακομιστές και κέντρα δεδομένων από μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Meta Platforms Inc. και η Google της Alphabet. Ωστόσο, αναδύονται ερωτήματα σχετικά με το πόσο καιρό θα διαρκέσουν οι δαπάνες χωρίς μια εγχώρια εφαρμογή AI που μπορεί να αποφέρει στις εταιρείες τεχνολογίας μια απόδοση για τις μαζικές επενδύσεις σε υποδομές.

Ως ο μεγαλύτερος παγκοσμίως παραγωγός συναρμολόγησης του iPhone, η επιχείρηση της ταϊβανέζικης εταιρείας εξακολουθεί να παραμένει στενά συνδεδεμένη με την Apple. Κατά το δεύτερο τρίμηνο, περίπου το 40% των εσόδων της Foxconn εξακολουθούσε να προέρχεται από την κατηγορία των έξυπνων καταναλωτικών ηλεκτρονικών, συμπεριλαμβανομένου του iPhone, ενώ τα προϊόντα Cloud και δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένων των διακομιστών AI, συνέβαλαν σε περίπου 32%.

Οι επενδυτές ανέμεναν μια ανάκαμψη της ζήτησης smartphone το 2024, αν και ορισμένοι αναλυτές προειδοποιούν ότι τα πρώτα σημάδια δείχνουν ότι το τελευταίο iPhone δεν έχει ωθήσει τόσο πολύ τη ζήτηση όσο αναμενόταν.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Nvidia: Πού οφείλεται η βουτιά που της κόστισε 279 δισ. δολάρια

Ινδία: Εντός δύο ετών η κατασκευή του πρώτου της τσιπ

Samsung Electronics Hellas: Βάζει ψηλότερα τον πήχη της ανάπτυξης με νέα προϊόντα σε όλες τις κατηγορίες

Apple: Η Foxconn σημειώνει πτώση 9% το πρώτο τρίμηνο αλλά «βλέπει» ανάπτυξη

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News