Business & Finance Παρασκευή 4/10/2024, 19:22
BUSINESS & FINANCE

JPMorgan και BofA δεν βλέπουν πλέον μείωση του επιτοκίου της Fed κατά μισή μονάδα τον Νοέμβριο

JPMorgan και BofA δεν βλέπουν πλέον μείωση του επιτοκίου της Fed κατά μισή μονάδα τον Νοέμβριο

Η JPMorgan Chase & Co. και η Bank of America Corp. προβλέπουν πλέον μείωση των επιτοκίων κατά ένα τέταρτο της μονάδας όταν η Fed θα συνεδριάσει το Νοέμβριο, εγκαταλείποντας την προτροπή για μεγαλύτερη μείωση, αφού τα στοιχεία της αγοράς εργασίας προσέφεραν ενδείξεις για την ανθεκτικότητα της αμερικανικής οικονομίας. 

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της JPMorgan στις ΗΠΑ Michael Feroli και ο οικονομολόγος της Bank of America Aditya Bhave επεσήμαναν αμφότεροι την έκθεση για την απασχόληση της Παρασκευής ως το έναυσμα για να περιορίσουν τις προσδοκίες τους για την πορεία χαλάρωσης της κεντρικής τράπεζας. Δεδομένης της κίνησης της κεντρικής τράπεζας κατά 50 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο, θεωρούν ότι η σταθερή αγορά εργασίας αποτελεί λόγο για να ακολουθήσει η Fed μια πιο μετρημένη προσέγγιση. 

«Η σημερινή έκθεση θα πρέπει επίσης να διευκολύνει τη δουλειά της Fed», έγραψε ο Feroli σε σημείωμά του. Θα χρειαζόταν μια «μάλλον μεγάλη» κατά την προετοιμασία της επόμενης συγκέντρωσης της Fed – με μια βασική ανάγνωση του πληθωρισμού την επόμενη εβδομάδα και μια ακόμη έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις αρχές Νοεμβρίου – για να μετακινηθούν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής από «αυτό το μονοπάτι της σταδιακής εξομάλυνσης των επιτοκίων».

Ο Bhave της BofA, εν τω μεταξύ, δήλωσε ότι τα δεδομένα από την τελευταία ανακοίνωση των επιτοκίων της Fed ήταν «αξιοσημείωτα ισχυρά», πράγμα που σημαίνει ότι δεν δικαιολογείται άλλη μείωση κατά μισή μονάδα. 

«Οι κίνδυνοι για αυτό το ποσοστό είναι ανοδικοί, δεδομένης της σειράς των δεδομένων που υποδεικνύουν ισχυρότερη αύξηση της παραγωγικότητας», έγραψε ο Bhave σε ενημερωτικό σημείωμα. 

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι νέες θέσεις εργασίας

Deutsche Bank: Πώς ο S&P 500 «γύρισε» το sell-off στην καλύτερη επίδοση του 21ου αιώνα

ΗΠΑ: Πρόβλεψη για ανάκαμψη του κλάδου αυτοκινήτων – Οι 2 λόγοι

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News