Business & Finance Πέμπτη 3/10/2024, 22:15
BUSINESS & FINANCE

Η ΕΕ καλεί την Ελλάδα να μεταφέρει στο εθνικό δίκαιο τους κανόνες για το χρόνο εργασίας στις πλωτές μεταφορές

Η ΕΕ καλεί την Ελλάδα να μεταφέρει στο εθνικό δίκαιο τους κανόνες για το χρόνο εργασίας στις πλωτές μεταφορές

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι αποφάσισε να αποστείλει αιτιολογημένες γνώμες στην Ελλάδα, τη Δανία, τη Μάλτα και την Πορτογαλία, προκειμένου να ενσωματώσουν στο εθνικό τους δίκαιο την οδηγία για τον χρόνο εργασίας στις εσωτερικές πλωτές μεταφορές.

Η οδηγία εφαρμόζει συμφωνία των κοινωνικών εταίρων που ρυθμίζει ορισμένες πτυχές του χρόνου εργασίας των προσώπων που απασχολούνται σε πλοία στον τομέα των εσωτερικών πλωτών μεταφορών.

Η συμφωνία ρυθμίζει τη διάρκεια του ημερήσιου και εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας, τις περιόδους ανάπαυσης, τα διαλείμματα, τον μέγιστο χρόνο εργασίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς και την ετήσια άδεια.

Ωστόσο, η Δανία, η Ελλάδα, η Μάλτα και η Πορτογαλία δεν έχουν μέχρι στιγμής κοινοποιήσει μέτρα για την ενσωμάτωση της οδηγίας στο εθνικό δίκαιο.

Για τον λόγο αυτόν, η Επιτροπή αποστέλλει αιτιολογημένη γνώμη στα οικεία τέσσερα κράτη μέλη, τα οποία έχουν πλέον προθεσμία δύο μηνών για να απαντήσουν και να λάβουν τα αναγκαία μέτρα. Διαφορετικά, η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να παραπέμψει τις υποθέσεις στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News