BUSINESS & FINANCE

Εθνική Τράπεζα: Στα 7,55 ευρώ «κλείνει» η τιμή για το διεθνές βιβλίο του placement

Εθνική Τράπεζα: Στα 7,55 ευρώ «κλείνει» η τιμή για το διεθνές βιβλίο του placement

(upd) Στα 7,55 ευρώ «κλείνει» η τιμή βάσει της οποίας θα γίνονται δεκτές οι προσφορές για το διεθνές βιβλίο στο πλαίσιο του placement για το 10% της Εθνικής Τράπεζας.

Στην απόφαση αυτή καταλήγει το ΔΣ του ΤΧΣ μετά από σχετική εισήγηση του συμβούλου, που συνιστά αυτοσυγκράτηση σε ένα συντηρητικό επίπεδο τιμής για την δημόσια προσφορά, προκειμένου η τελική τιμή να είναι ελκυστική για τους μακροπρόθεσμους επενδυτές. Σημειώνεται πως το βιβλίο προσφορών έκλεισε στις 4 μ.μ.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση στενότερου εύρους τιμών για τη διεθνή προσφορά, στα 7,40 με 7,65 ευρώ από 7,30 με 7,95 ευρώ, μια απόφαση που υπαγορεύτηκε από το χθεσινό κλείσιμο της μετοχής στα 7,65 ευρώ, αλλά και τις γεωπολιτικές εξελίξεις που αυξάνουν την μεταβλητότητα στις αγορές.

Η δυνατότητα του Ταμείου να καθορίσει ένα στενότερο εύρος –εντός του εύρους τιμών που έχει ήδη ανακοινώσει– ή και να προσδιορίσει μια ενδεικνυόμενη τιμή περιγράφεται στο ενημερωτικό δελτίο για τη δημόσια πρόταση του 10% της Εθνικής και ενισχύεται λόγω και της μεγάλης ψαλίδας στο εύρος τιμής που έχει ανακοινωθεί, δηλαδή των 7,30 έως 7,95 ευρώ ανά μετοχή. Η σχετική δυνατότητα είχε ενεργοποιηθεί κατά τη δημόσια πρόταση για την πώληση του 27% της Τράπεζας Πειραιώς, όταν μετά τη συρρίκνωση του εύρους και λίγο πριν από το κλείσιμο του βιβλίου η τελική τιμή διάθεσης ορίστηκε στο ανώτερο τίμημα των 4 ευρώ ανά μετοχή.

Διαβάστε επίσης: 

Εθνική Τράπεζα: Στα 7,40 με 7,65 ευρώ στενεύει το εύρος τιμών για το placement

Εθνική Τράπεζα: Υψηλή ζήτηση για το placement – Στενεύει το εύρος τιμών

Εθνική Τράπεζα: Έξι φορές υπερκάλυψη της δημόσιας προσφοράς για το 10%

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News