Business & Finance Τρίτη 1/10/2024, 12:41
ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ

Ρεκόρ παραδόσεων οχημάτων ΕV τον Σεπτέμβριο από τις κινεζικές Li Auto και Zeekr

Ρεκόρ παραδόσεων οχημάτων ΕV τον Σεπτέμβριο από τις κινεζικές Li Auto και Zeekr

Ξεπέρασαν τις προβλέψεις οι παραδόσεις τον Σεπτέμβριο οχημάτων «νέας ενέργειας» από τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες Li Auto και Zeekr.

Τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα Τρίτη, δείχνουν ότι παραδόθηκε αριθμός ρεκόρ οχημάτων των δύο εταιρειών, που είτε είναι υβριδικά είτε κινούνται μόνο με μπαταρία.

Υπολογίζεται ότι η κατηγορία αυτή αντιπροσώπευε περισσότερο από το ήμισυ των νέων επιβατικών αυτοκινήτων που πωλήθηκαν στην Κίνα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία του κλάδου.

Η Li Auto ανέφερε 53.709 παραδόσεις τον Σεπτέμβριο, σημειώνοντας ρεκόρ άνω του 5%, πιο πάνω και από το προηγούμενο υψηλό που είχε επιτευχθεί τον Ιούλιο. Τα αυτοκίνητα της εταιρείας διαθέτουν δεξαμενή καυσίμου για την επέκταση της αυτονομίας της μπαταρίας.

Η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Zeekr, που ανήκει στην Geely, παρέδωσε επίσης αριθμό – ρεκόρ 21.333 οχημάτων τον Σεπτέμβριο.

Η Nio, η BYD, η Xiaomi και η Aito, που αναπτύχθηκε από κοινού με τη Huawei, δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα τα στοιχεία για τις παραδόσεις του Σεπτεμβρίου.

Η Xpeng υποστήριξε επίσης ότι τον Σεπτέμβριο καταγράφηκε ρεκόρ 21.352 παραδόσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 10.000 μονάδων του κουπέ M03 της μάρκας Mona της μαζικής αγοράς, το οποίο λανσαρίστηκε στα τέλη Αυγούστου. Αυτό το αυτοκίνητο και άλλα νέα κινεζικά μοντέλα πωλούνται όλα σε τιμές χαμηλότερες από το συγκρίσιμο μοντέλο της Tesla.

Το SUV Tesla Model Y πωλείται στην τιμή των 249.900 γιουάν (35.630 δολάρια), ενώ το πιο προσιτό αυτοκίνητο της μάρκας, το Model 3, ξεκινά από 231.900 γιουάν. Μετά από μειώσεις τιμών νωρίτερα φέτος, η Tesla διατήρησε τις τιμές στα ίδια επίπεδα αυτό το καλοκαίρι.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης: 

EVs: Οι πωλήσεις τους βουλιάζουν σε ΗΠΑ και ΕΕ – Ποιοι είναι οι λόγοι

Αυτοκινητοβιομηχανίες ΕΕ: Ζητούν έκτακτα μέτρα, καθώς οι πωλήσεις EV πέφτουν

Volvo: Εγκαταλείπει τον στόχο να πουλά μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2030

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News