Business & Finance Σάββατο 28/09/2024, 20:50
BUSINESS & FINANCE

Βρετανία: Σχέδιο δάσωσης της Thames Water – ποιοι όμιλοι προσεγγίστηκαν

Βρετανία: Σχέδιο δάσωσης της Thames Water – ποιοι όμιλοι προσεγγίστηκαν

Ο όμιλος Carlyle προσεγγίστηκε σχετικά με μια πιθανή επένδυση στην Thames Water, μετέδωσε το Sky News το Σάββατο. Η αμερικανική επενδυτική εταιρεία συγκαταλέγεται μεταξύ των υποψήφιων επενδυτών με τους οποίους επικοινώνησε ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Thames Water, η Rothschild & Co, ανέφερε το Sky News, επικαλούμενο πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στη διαδικασία.

Άλλοι πιθανοί επενδυτές που έχουν βολιδοσκοπηθεί περιλαμβάνουν την Brookfield και την Global Infrastructure Partners, αναφέρει το δημοσίευμα του Sky News. 

Η Thames αναζητά μια νέα κεφαλαιακή ενίσχυση από ένα ταμείο υποδομών για να παράσχει μέρος ή το σύνολο των 3,3 δισεκατομμυρίων λιρών (4,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων) που χρειάζεται για να διορθώσει χρόνιες διαρροές, διαρροές λυμάτων, να αντιμετωπίσει την αύξηση του πληθυσμού και την κλιματική αλλαγή. Η εταιρεία κοινής ωφέλειας έχει ήδη ξεκινήσει την προκαταρκτική τοποθέτηση στο χρηματιστήριο για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Η εταιρεία, η οποία χρειάζεται νέα κεφάλαια για να αποφύγει την κατάρρευση, έχει δηλώσει ότι διαθέτει ρευστότητα για να αντέξει μέχρι το τέλος Μαΐου του επόμενου έτους. Βρίσκεται σε συνομιλίες με τους πιστωτές της σχετικά με την αποδέσμευση ορισμένων ταμειακών αποθεμάτων και τη διερεύνηση άλλων επιλογών για την ενίσχυση της ρευστότητάς της.

Παράλληλα, η ομάδα πιστωτών που κατέχει περίπου 10 δισ. στερλίνες από το σύνολο του χρέους της εταιρείας καταρτίζει το δικό της πακέτο διάσωσης που θα μπορούσε να περιλαμβάνει την εισφορά μετοχών, αλλά χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να εκπονήσει ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης, ανέφερε το Bloomberg νωρίτερα αυτό το μήνα. Η ομάδα συμβουλεύεται από τις Jefferies Financial Group Inc. και Akin Gump Strauss Hauer & Feld. 

Την Τετάρτη, η S&P Global Ratings και η Moody’s Ratings υποβάθμισαν περαιτέρω την Thames Water εν μέσω ανησυχιών ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει κρίση ρευστότητας που μπορεί να έρθει νωρίτερα από το αναμενόμενο. 

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News